Kerstbomen voor kleine ruimtes

Heb je geen plaats voor een 2,5 meter hoge kerstboom, maar wil je toch je huis in kerstsfeer brengen? Dat kan! Wij laten je 2 alternatieve kerstbomen zien die met glans een traditionele kerstboom in je kamer kunnen vervangen.

Kerstbomen voor kleine ruimtes

Beide alternatieven zijn makkelijk verplaatsbaar. Een normale kerstboom is vaak de highlight van de huiskamer of hal. Onze kerstbomen daarentegen zijn flexibele accenten: je kunt ze op de vensterbank zetten, op een sideboard, of de grond of op tafel als centerpiece!

Kerstboom in een XL-vaas

 

Een vereenvoudigde versie van de kerstboom, maar daarom niet minder glamoureus: dennentakken in een vaas. Het voordeel van deze ‘kerstboom’ is dat hij snel en eenvoudig te maken is. Schik meerdere dennentakken (van de bloemist of het tuincentrum) in een vaas die zo groot en zwaar is dat je hem op de grond kunt zetten en hij het gewicht van de takken kan houden.

Tuig hem dan op als een gewone boom met kerstballen, kerstdecoraties en linten.

XS-bos van mini-kerstboompjes

Waarom alleen maar één kerstboom als je er ook meerdere kunt hebben? Een miniatuur kerstbomenbos maakt minstens zoveel indruk als een grote boom. Wat je nodig hebt is een oneven aantal dwergkerstboompjes. Daarnaast: papieren zakken (of inpakpapier) en kerstdecoratie.

Let wel op de verhouding: hoe kleiner de kerstboom, hoe kleiner de decoratie moet zijn. Wij hebben gekozen voor een Scandinavische styling met eenvoudige sterren van stro voor een coole scandi-retro look.

Fotos & Videos: Westwing

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline