Kom tot rust in je interieur!

Nog even snel die collega mailen terwijl je ondertussen alvast in je hoofd een boodschappenlijstje maakt voor het avondeten. Wij vrouwen zijn de hele dag druk-druk-druk met van alles en nog wat. Daarom is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk stressfactoren wegneemt in de vertrouwde omgeving van jouw eigen huis. Jouw eigen nestje is de ideale plek om te ontstressen en voor rust te zorgen. Goh, hoe moet ik dát nou weer aanpakken? Geen zorgen, dit keer hoef je even helemaal niets te doen. Ga er maar alvast relaxt bijzetten en doe je voordeel met deze tips. Wij vertellen je hoe je helemaal zen kan worden in jouw eigen huisje.

01_kom_tot_rust_interieur

Kleurenpsychologie

Eigenschappen die geassocieerd worden met de kleur blauw zijn: wilskracht, geloof en vertrouwen. Blauw schept daarnaast een verkoelende en verruimende sfeer die inspiratie, rust en vrede geeft en werkt ook nog eens tegen sleur. Dus stresskippen, stuiterballen en busy bees als jullie nog geen blauwe accenten in jullie interieur hebben, dan weten jullie wat jullie te doen staat!

02_kom_tot_rust_interieur

Nature’s calling

Voor je ligt een uitgestrekt landschap. Het enige wat je hoort is het fluiten van de wind en de geur van vers gras lijkt je high te maken. Wie zich vaker in de natuur begeeft, zal beamen dat dit een gevoel van rust en vrijheid geeft. En juist dat gevoel moet je in huis proberen te vangen. Denk in natuurlijke materialen als: klei, zand, riet en stro. En verbeeld je typisch natuurlijke kleuren als: beige, zandkleur, bruin en aardetinten. Doorvoeren in je interieur die hap.

03_kom_tot_rust_interieur

You are my favorite drug!

Waar worden we nou echt vrolijk van? Is het die nieuwe broek of die ene aflevering van die serie? Nee natuurlijk niet! Het zijn de mensen waar je het meest van houdt. Tijd voor een feestje met je besties, je familie en je lieve buurtjes. En voor je lievelingsmensen trek je natuurlijk alle toeters en bellen uit de kast. Dus zet die coole ananaslamp maar aan en versier je huis vrolijk. Helemaal nergens meer aan denken en totaal ontspannen doe je zo.

04_kom_tot_rust_interieur

Comfort class: reizen in rust

Comfort hoeft er echt niet uit te zien als een zwarte, blokkige bureaustoel met ergonomische zones. Want wie goed zoekt, zal erachter komen dat er ook zoiets bestaat als een fancy stoel met comfortabele zitting. Rug- en nekpijn is natuurlijk absoluut niet wenselijk op jouw chillavondje. Ladies, zorg dus dat die zitting en rugleuning niet te hard is en vergeet nooit dat je stijl en klasse hebt.

05_kom_tot_rust_interieur

Droomwerelden

Nee je hoeft niet altijd die tv aan te zetten of te grijpen naar je digitale verlengstuk naast je om tot rust te komen. Ga er eens goed voorzitten en laat je is totaal meeslepen door een mooi stukje kunst. Want dat is wat kunst doet; het betovert en brengt droomwerelden tot leven. Neem de rust en laat je meevoeren naar nieuwe werelden.

06_kom_tot_rust_interieur

Even opladen

Is jouw lichtpuntje van de dag ook dat moment waarop je neer kan ploffen op die bank met jouw favoriete magazine en de beentjes omhoog? Dat snappen wij. Maar zit jij al te knikkebollen voordat je het weet of lig jij na dat leesmomentje met wijd open gesperde ogen in je bed? Dan is er een grote kans dat jij onder- of overbelicht bent geweest tijdens het lezen. Maak dus bij de inrichting van je huis ook een lichtplan en denk uit waar je licht wilt plaatsen, in welke stand je het licht neerzet en voor hoeveel wattage je gaat. Dan pas kan je thuis echt opladen.

07_kom_tot_rust_interieur

Bijtanken: reizen in rust

Denk je nu bij jezelf: natuurlijk ga ik alle bovenstaande tips doorvoeren in mijn huis maar ik heb de rust nog niet in mijn lijf om me eraan over te kunnen geven? Dan is het misschien een goed idee om er een paar daagjes tussen uit te knijpen. Wel hebben we een tip hoe je relaxter op reis kan: door een paklijst uit te printen en te zorgen voor een stevige en solide koffer. Zo weet je in ieder geval dat je goed voorbereid aankomt op bestemming.

 

Time to relax!

Wietske van Esveld

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline