La Fabbrica del Verde

Volgens de eigenaren van La Fabbrica del Verde gaat het bij interieur design allemaal om emoties. Ontdek wat er achter het succes van dit Italiaanse merk schuilt!

La Fabbrica del Verde

La fabbrica del Verde is opgericht door de Italiaanse familie Conti. We ontmoeten Simona Conti, architect en huidige eigenaar van het bedrijf. Zij vertelt ons waar La fabbrica del Verde voor staat. “Oude voorwerpen verzamelen en recyclen is onze passie,” zegt Simona. “We zijn erg nieuwsgierig van aard en we experimenteren graag. We verzamelen alles wat uniek is – voorwerpen waar een geschiedenis achter schuilt.”

La Fabbrica del Verde

In de rijke en nostalgische collectie van La Fabbrica del Verde vinden we tafels en dressoirs die al heel wat gezien hebben. Tuinmeubels met een rijk verleden en accessoires met een unieke geschiedenis. Alles lijkt te zijn omhuld met een waas van vervlogen tijden.

“Soms heb ik helemaal geen idee wat we kunnen maken van een oud voorwerp dat we hebben gevonden,” vertelt Simona. “Dit is de specialiteit van mijn man, Massimiliano. Dankzij de kennis die hij als architect heeft en door hard te werken, kan hij ieder oud voorwerp een nieuw leven geven. Hij kan een oud meubelstuk renoveren of iets heel nieuws creëren van een paar oude voorwerpen. Onze aandacht voor detail en de unieke combinatie van materialen maken van alles wat we creëren iets unieks.”

La Fabbrica del Verde

De combinatie van verleden en heden, van oude materialen met nieuwe ideeën, leidt tot bijzondere meubels en accessoires. “Maar,” zegt Simona, “het is niet makkelijk om dingen uit te zoeken die een tweede leven zouden kunnen hebben.”

Het verre oosten is een enorme inspiratie voor ons. Dat is de plek waar we de voorwerpen vinden die we renoveren.

 

Net als haar man studeerde Simona architectuur. Later deed ze ervaring op als toneelontwerpster. Door haar werk in de theater- en filmindustrie leerde ze dat het mogelijk was om inspiratie en functionaliteit met elkaar te combineren. Alles hangt af van de juiste keuze van meubels en stijl.

IMG_6502

“We grijpen steeds meer terug op recycling. We kijken nog eens goed naar spullen die we al hebben en brengen alleen een paar kleine veranderingen aan. Kwaliteit wordt belangrijker dan kwantiteit. Meubels moeten er niet alleen mooi uitzien, maar ook functioneel zijn. Ik ben van mening dat je balans in je interieur kunt creëeren door een nieuwe plek te vinden voor een oud meubelstuk. We moeten onze oude spullen een nieuwe context geven!”

De herfst-wintercollectie van La Fabbrica del Verde is een spel van context en contrast. Combinaties van glanzende metalen en gebruikt hout, warm koper en koel staal. Je zou deze stijl kunnen omschrijven als industrieel landelijk: ijzeren stoelen met sierkussens, leren fauteuils met ijzeren beslag, strakke lampen op houten sidetables. Om de look compleet te maken: sierlijke decoraties in gedekte kleuren, natuurlijke stoffen en tijdloos porselein.

Volgens de eigenaren van La Fabbrica del Verde kun je de hele wereld in je huis opnemen. Probeer het gewoon!

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline