Lastminute cadeau-ideeën

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: op het laatste moment ontdek je dat je toch nog een kerstcadeau voor iemand bent vergeten. En je hebt geen idee wat je die persoon zou kunnen geven. Geen stress, Westwing laat je twee ideeën voor DIY-cadeaus zien, zodat je toch nog met een origineel cadeau voor de dag kunt komen.

Heb je je kerstcadeaus al lang onder de boom liggen? Laat je dan door deze ideeën inspireren en verras je gasten met een kleinigheid bij het kerstdiner!

Cadeau-idee: chocoladelepel

Deze zoete en kleurige chocoladelepels geven een feestelijke touch aan je kersttafel en zullen zeker bij fijnproevers in de smaak vallen.

Dit heb je nodig:

– Lepels
– Kleurige linten
– 150 g melkchocolade of donkere chocolade
– Eetbare taartdecoraties (kralen, pailletjes, sterren, …) of mini-marshmallows, amandelen, geraspte kokosnoot, …
– 150 g poedersuiker
– 150 g ongezouten boter
– 5 cl melk

 

Zo ga je te werk:

Smelt de boter en chocolade au-bain-marie. Haal het van het vuur af en zeef de poedersuiker erboven. Roer totdat je een gladde chocoladepasta hebt en schep een flinke hoeveelheid chocola op de lepels. Leg de gevulde lepels op een stuk folie, versier ze met de eetbare taartdecoratie en laat het weer hard worden. Wanneer het helemaal hard is geworden, bind je een lintje om elke lepel.
Met deze kleine traktaties en een beker warme melk maken je gasten thuis een overheerlijke chocolademelk.

Cadeau-idee: cocktailset

Heb jij een liefhebber van gin-tonic in je familie- of vriendenkring? Dan hebben wij het ideale cadeau-idee! Het zijn eigenlijk twee cadeautjes in één, want de verpakking is een mooie lantaarn!

Je hebt nodig:

– Een grote glazen lantaarn
– Een fles gin
– Een flesje tonic
– Een citroen en een limoen
– Servetten
– Een cocktailglas
– Rietjes

 

Zo ga je te werk:

Als je alles hebt, is de rest heel simpel: rangschik alles mooi in de lantaarn. Eventueel kun je het recept op een kaart of mooi stuk papier schrijven en de rietjes met een lint samenbinden. Natuurlijk kun je ook andere cocktails cadeau doen: je hoeft alleen de ingrediënten te vervangen!

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline