Lastminute kerstdecoratie-ideeën

Kerst is de leukste, maar ook de drukste tijd van het jaar. Heb je steeds maar geen tijd om je huis te versieren? Help is on the way! Wij hebben drie lastminute kerstdecoratie-ideeën die maar enkele minuten van je tijd kosten. Breng je huis in no time in kerstsferen en laat het feest beginnen!

Westwing-Last-Minute-XMAS-Decoration

Schitterende lantaarn

Een supermakkelijk te maken decoratief item met een magisch effect. Alles wat je nodig hebt zijn één of meerdere glazen lantaarns in verschillende maten, dennenappels en een LED-lichtslinger. Er zijn dennenappels in verschillende vormen en maten. Neem ze mee uit het bos of park of koop ze in een hobbywinkel. Kies dennenappels die het beste bij je lantaarn passen, bijvoorbeeld kleine ronde voor kleine lantaarns en grote langwerpige voor grotere lantaarns.

Rangschik de dennenappels in de lantaarn en voeg de lichtslinger eraan toe. Wij kozen een eenvoudige slinger met kleine lichtjes. Nu is je kerstdecoratie klaar! Zet hem in de vensterbank, op een sidetable of onder de kerstboom en je hebt meteen een feeërieke kerstsfeer in huis.

Westwing-LastMinute-deco-mistletoe

Mistletoe-decoratie

De mistletoe of maretak is vooral in de VS en in Engeland een traditionele kerstdecoratie. Als je met z’n tweeën onder de mistletoe staat, moet je elkaar kussen. De mistletoe wordt namelijk gezien als symbool voor liefde en vriendschap. Een prachtige symboliek voor kerst dus!

Voor deze makkelijke kerstdecoratie bind je een paar maretakken samen als boeket en voeg je er een kerstboomversiering of kleine belletjes aan toe. Doe er een mooi lint omheen en hang hem ondersteboven aan het raam, de deur, of aan een hanglamp.

Westwing-LastMinute-deco-kaneelstokjes-kaars

Kaars met kaneelstokjes

De geur van kaneel doet meteen denken aan kerst: kerstkoekjes, stoofpeertjes, glühwijn … Het leuke van het veelzijdige kaneelstokje is dat je er ook mooi mee kunt decoreren. Deze kerstdecoratie is eenvoudig en elegant, én makkelijk te maken.

Wat je nodig hebt: een dikke witte kaars, kaneelstokjes van dezelfde hoogte als de kaars en een lint. Omring de kaars met rechtopstaande kaneelstokjes en bind er een touw of lint omheen. Zet dit op een zilverkleurige tray, samen met andere kaarsen, kerstboomversieringen of kerstgroen.

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline