Le Creuset - 90 jaar succes

Een iconisch design, wereldwijde erkenning en een naam die de hoogste kwaliteit garandeert – het beroemde Franse merk Le Creuset vierde in 2014 zijn 90ste verjaardag. Lees hier de fascinerende geschiedenis van dit merk en leer de geheimen van het succes van Le Creuset kennen!

Le Creuset

Een geschiedenis van kwaliteit

Het merk Le Creuset zag het levenslicht in 1925 toen de twee handwerkers Armand Desaegher en Octave Aubecq in het noord-Franse Fresnoy-le-Grand een fabriek openden om keukengerei te produceren. Ze combineerden hun ervaring in de ijzergieterij en de emaille-productie om een uniek product te creëren: de emaille gietijzeren Le Creuset pan.

Hun oranje-rode ‘vulcanische’ stoofpot – de cocotte of crock pot – was een van de eerste Le Creuset producten. Door de levendige kleur en het ongewone design werd de stoofpan meteen een succes. De cocotte wordt nog steeds beschouwd als een symbool van het merk en is een van de meest herkenbare producten.

Le Creuset

Sindsdien heeft de productie een hoge vlucht genomen, maar het bedrijf is altijd trouw gebleven aan zijn unieke en herkenbare stijl: levendige en vrolijke kleuren, gecombineerd met doordachte en praktische vormen en een elegant design met een geraffineerde Franse flair.

Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen werkt Le Creuset nauw samen met beroemde designers. Gedurende zijn hele geschiedenis was Le Creuset dan ook altijd een trendsetter op het gebied van kookgerei. De collectie werd steeds meer aangevuld met nieuwe producten: o.a. de grillpan, grillplaat, hapjespan, ovenschaal, fonduepan en zelfs een wok.

Le Creuset 1

Tegenwoordig vind je onder de grote collectie Le Creuset-producten een breed scala aan keuken- en eetgerei, van wijnaccessoires en huishoudtextiel tot siliconen bakvormen. Wat je ook kiest, van één ding kan je zeker zijn: het merk Le Creuset was en is altijd nog een garantie voor de beste kwaliteit en uniek design. De ontwerpen zijn een lust voor het oog, terwijl de ergonomische vormen het koken tot een waar festijn maken!

Le Creuset 6

Het is geen verrassing dat de eerste vuurkleurige cocotte in 1925 op de markt kwam – een tijd waarin Frankrijk voorop liep in het bedenken van de moderne keuken. Le Creuset stond altijd vooraan als het ging om design en kleur.

Le Creuset 3

 

Paul van Zuydam, voorzitter van Le Creuset

Foto’s: le Creuset

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline