Lente decoratie

De dagen worden langer, de zon begint meer licht te geven en de blaadjes aan de bomen verschijnen weer. Dan komen de lentekriebels! Omdat buiten alles verandert, beginnen we licht euforisch zin te krijgen om binnen ook de boel eens flink aan te pakken.

Lente in zicht, tijd voor nieuwe decoratie

We beginnen met de grote schoonmaak en gooien de deuren open voor een frisse wind. Oude spullen gaan de deur uit en er wordt uitgekeken naar iets nieuws voor in huis. Tijd voor een frisse look!

U staat misschien met de handen in het haar en heeft nog geen idee waar te beginnen. Begin dan klein! Om een nieuwe sfeer in huis te creëren is het helemaal niet nodig een hele renovatie aan te gaan of meubels te vervangen.

Met nieuwe accessoires en veranderingen in decoratie komt u al heel ver. Maak bijvoorbeeld gebruik van lente decoratie en er ontstaat binnen een mum van tijd een hele verfrissende en elegante sfeer waar iedereen blij van wordt.

Lente decoratie, iets om zelf te doen

De lente kondigt zich aan met de komst van bloemen en groen. Wanneer de eerste krokussen, sneeuwklokjes en narcissen hun kopjes laten zien, komt bij ons de zin in verandering.

Lente decoratie staat dan ook gelijk aan veel bloemen, takken, vogels en eieren. Vandaar dat lente decoratie raakvlakken heeft met paasdecoratie. Tegenwoordig zijn er zo veel ideeën voor home decoratie tijdens Pasen die het hele seizoen kunnen blijven staan, dat het de moeite waard is ook rond dit thema inspiratie op te doen.

Er is veel nieuws voor in huis te vinden in winkels wanneer de lente om de hoek komt kijken. Etalages worden mooi gedecoreerd en zijn de ideale manier om op ideeën te komen. Maar lente decoratie is vooral iets waarbij de handen uit de mouwen moeten.

Do It Yourself styling tips voor lente decoratie

Voorbeelden om op een originele, mooie manier te decoreren met bloemen en alternatieve vazen:

  • Gebruik lege frisdrankblikjes als vaas Maak een leeg blikje schoon, deuk het eventueel voorzichtig in, verf het in uw favoriete kleur en u heeft een hele creatieve, vernieuwende manier om uw lievelingsbloemen in te presenteren!
  • Maak gebruik van veel bolbloemen! Vul een hoge, glazen vaas met een prop  doorzichtig cellofaanpapier, leg hier een bedje van takjes en een beetje aarde op en plaats hierop hyacinten of narcissen met de bol er nog aan. Prachtig als ze eenmaal in bloei staan en het zorgt voor een hele natuurlijke lente sfeer!

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline