Lentebloemen

Stel, de winter komt aan zijn einde, het wordt weer warmer, de dagen worden langer en de lammetjes staan weer in de wei. Blaadjes aan de bomen, de lentebloemen komen weer tussen de grassprieten tevoorschijn en iedereen loopt weer vrolijk op straat. Het is lente!

Na de voorjaarsschoonmaak wil je ook het lentegevoel in huis krijgen, maar heb je geen zin om de inboedel te veranderen. Hoe ga je dat dan doen? Dat kan op een simpele manier: haal lentebloemen in huis! Kies een paar hoge en lage vazen en stel bloemen samen met veel kleur en voor je het weet is de huiskamer lente klaar!

lentebloemen geel en roze op tafel

Soort lentebloemen

In het voorjaar staan veel bloemen en planten in bloei, maar echt typische lentebloemen zijn:

  • Hyacinten
  • Krokussen
  • Narcissen
  • Tulpen
  • Ranonkels
  • Fresia
  • Pioenrozen
  • Begonia
  • Azalea
  • Paradijsvogelbloem

De fresia, begonia, azalea en paradijsvogelbloem zijn planten die in de lente volop in bloei staan. Heb je een balkon? Dan kun je met deze planten het balkon opfleuren door een paar plantenbakken aan het balkon op te hangen.

Met hyacinten, narcissen, tulpen, ranonkels en pioenrozen zijn prachtige lentebloemen waarmee je fleurige boeketten kunt creëren die elk interieur een lente boost geven.

lentebloemen-boeket in witte vaas

Lentebloemen boeket

Vind je de boeketten die de bloemist altijd samenstelt saai? Geen nood! Wat dacht je ervan om zelf een boeket van lentebloemen te maken? Maak ruige bloemstukken die het idee geven alsof jij zelf de lentebloemen in de wei hebt geplukt. Alleen hoe creëer je dat?

Stap 1: Kies als basis een paar lange takken met kleine bloemetjes.

Stap 2: Creëer vervolgens volume met wat takken met groene bladeren.

Stap 3: Voeg dan verschillende hoge en lage bloemen toe.

Stap 4: Voor extra kleur doe je er nog een paar lentebloemen bij.

Voila! Het boeket is af. Een handige tip om te weten. Wil je narcissen aan je bloemstuk toevoegen? Vergeet niet snijbloemenvoeding in het water te doen. Door een chemische reactie in het water kunnen andere bloemen doodgaan. De voeding neutraliseert het water en zo kun je met een gerust hart narcissen aan je lentebloemen toevoegen!

lentebloemen wit in kleine glaasjes

Vazen

Je hebt de lentebloemen uitgekozen en nu is de vraag: in welke vaas ga je ze zetten? Een grote, een kleine of in verschillende potjes? Wees creatief en doe wat je zelf leuk vindt!

Of hergebruik je glazen flessen door ze als vaas te gebruiken. Verf ze in een pasteltint, de lente trend van 2015, of versier ze met gekleurde linten. Of wat dacht je ervan om de flessen in de kleuren van de lentebloemen te verven? Het is simpel, snel gedaan en je hebt een uniek item in je huis staan.

Laat de lentebloemen maar komen!

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app