Let's talk design

De dames en heren van VANMOKUM doen precies datgeen waar elke designlover van droomt: de mooiste designmerken in heel Nederland, België en Luxemburg verzamelen om vervolgens wereldwijd onder de aandacht te brengen. Een kleine greep uit hun stal.

 

LEFF Amsterdam

“Nobody really needs a clock” is een van de uitspraken van de heren achter het merk LEFF Amsterdam. Wat ze verkopen? Klokken en horloges. LEFF Amsterdam is gevestigd aan de Amsterdamse grachten en bestaat uit broers Arno en Dennis Ruijzenaars en ontwerper Erwin Termaat. Hun naam komt niet uit de lucht vallen. Voor de wijze waarop ze ondernemen is lef nodig. Volgens oprichter Arno is het een extra grote uitdaging om klokken te ontwerpen in een wereld waar tijd overal om ons heen is. “This challenges us even more to create something beautiful that everyone wants to have.”

01_leff_amsterdam_vanmokum

Ay illuminate

Een fijne balans tussen kunst en licht vind je in de lampencollectie van Ay illuminate. Designers Ay Lin Heinen, Mark Eden Schooley, Nelson Sepulveda en Casper Heinen laten zich inspireren door de natuur en door bijzondere culturen. Ze werken op intensieve wijze samen met de makers in Azië en Afrika om meer te weten te komen over de bijzondere natuur en de productietechnieken die daar van toepassing zijn. “We believe that local handcraft carries the genes of cultural identity.” Aldus Ay illuminate. De handgemaakte lampen in natuurlijke materialen zoals bamboe zijn een duidelijke uiting voor de liefde voor de natuur.

02_ay_illuminate_vanmokum

Jalo Helsinki

Hoe mooi is jouw rookmelder? Doorgaans geven we hem een onopvallend plekje in ons huis. Maar dat kan anders, dacht de creatieve ondernemers van Jalo Helsinki. Hun slogan “Safety can be beautiful” hebben ze waargemaakt met rookalarmen en brandblussers in cool design. Inmiddels heeft dit Finse bedrijf de “reddot design award 2011” en de “Wallpaper design awards 2012” op hun naam staan.

03_jalo_helsinki_vanmokum

Moetoesingi Schmidt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline