Levendige kleuren op je muren

Vergeet wit, beige en crème op de muur! Wij laten je zien hoe je je interieur een boost kunt geven met levendige kleuren. Verf je muren in felle kleuren of beplak ze met felgekleurd behang. Baanbrekende kleuren die je hele huis een persoonlijke tint geven. Laat zien wie je bent en breng leven en kleur in je huis!

Levendige kleuren in de hal: van rood tot zwart

Diele mit rotem Fussboden, roter Wand und rotem Schuhschrank; im Hintergrund ein rot-weisser Vorhang

Wat dacht je van oranje en rood voor de hal? Je moet het durven, maar deze levendige kleuren staat garant voor een warme binnenkomst. Combineer de oranje-rode muren met witte muurvlakken en lichtgekleurde meubels om de passionele kleuren perfect in balans te brengen. Meubels van licht hout zijn hiervoor perfect.

Diele mit dunklen Wänden, seitlich Theatermasken an Wand, unter Treppenlauf Gästebad

Nog nooit was zwart op de muur zo sophisticated en toch knus. Hoe krijg je dit effect? Combineer met wit: witte accessoires, meubels, deuren en vloer.

Levendige kleuren in de woonkamer: blauw in de hoofdrol

Dekorierter Kaminsims vor blauer Wand, seitlich Sessel und Beistelltisch mit verchromtem Gestell vor Tapetenmuster

Van electric indigo tot petrol. De kleurnuance bepaalt de uitstraling van de muren. Kijk op een andere manier naar blauw: blauw hoeft geen koele kleur te zijn, maar kan een kamer juist heel knus maken. Het geheim is dat je het op de juiste manier combineert met wit en gele tinten, zodat de kamer niet te ‘zwaar’ en te donker wordt. Tapijten, kussens en een open haard maken de warme sfeer compleet.

Levendige kleuren in de slaapkamer: we love green

Modernes, helles Schlafzimmer mit pastellgrüner Wand, weissen Möbeln und Sisalteppich

Groen is de kleur van de natuur, dus ideaal om je slaapkamer een paar natuurlijke accenten te geven. Het is de ideale kleur om te combineren met verschillende natuurlijke materialen, van hout tot riet, van linnen tot katoenen beddengoed. Subtiel, vriendelijk en rustgevend.

Onze tip voor een iets subtieler gebruik van levendige kleuren: verf alleen één muur van de kamer in een felle kleur groen, en verf de andere muren in een zachtgroene tint. Je zult versteld staan van het resultaat.

Stralende kleuren in de keuken: gedrenkt in zonlicht

Freistehender Küchenblock mit schwarzem Unterschrank in goldgelb tapezierter Landhausküche

Vrolijke en optiministische levendige kleuren bij het fornuis. Geel vult de keuken met licht en brengt de kleuren uit de natuur binnen. Geel doet denken aan zonnebloemen en graanvelden. Vind je geel een moeilijke kleur? Dat is het niet als je de juiste tint kiest. Geel is krachtig, levendig, inspirerend en past mooi bij zowel bruin en zwart hout als bij crèmekleuren en wit.

Oceaan van turquoise in de badkamer

Felle kleuren op je muren

Levendige kleuren in de badkamer: met turquoise tegels om je heen waan je je zo op zee. Turquoise is verfrissend en kalmerend tegelijkertijd, dus de ideale kleur voor de badkamer. Combineer met een witte vloer en witte accessoires om het gevoel van rust en kalmte nog eens te accentueren.

Foto’s: living4media

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline