Louis de Poortere: vloerkleden om van te houden

Meer zijn dan slechts een producent van vloerkleden, dat is het doel van Louis de Poortere. En als je het ons vraagt, slaagt dit prachtige Vlaamse bedrijf daar met elk kleed weer opnieuw in! We delen graag een stukje geschiedenis met je…

01

Al sinds de Middeleeuwen hebben onze onderburen een goede reputatie als textielproducenten. Het talent van Vlaamse wevers is in die tijd beroemd in Europa. Niemand combineert schoonheid en kwaliteit zo goed als de Vlamingen. En omdat iedereen een Vlaams vloerkleed wil hebben, blijft de tapijtenindustrie groeien.

04.

Louis de Poortere: Timing

Kortrijk is op dat moment the place to be als het op vloerkleden aankomt. Het perfecte moment voor Louis de Poortere – die zelf in Kortrijk woont – om zijn eigen business op te zetten. Hij kon hierbij terugvallen op de kennis en kunde van zijn familie vol handelaren en fabrikanten.

02

Grensoverschrijdend

Louis de Poortere wil meer dan simpelweg vloerkleden maken. Hij wil verrassen en gaat daarom op zoek naar inspiratie ver over de Belgische landgrenzen. Hij begint met het ontwerpen van kleden met oriëntaalse designs. Het blijkt een gouden zet: de vloerkleden worden meteen opgepikt door de Britse markt. Nog geen jaar later bouwt hij zijn bedrijf verder uit met nieuwe productietechnieken en een grotere collectie.

03

Het toekomstplaatje

Louis de Poortere had altijd een hunkering naar vooruitgang, dat is kenmerkend voor zijn bedrijf. Als pionier, innovator en ontwerper in de vloerkleden branche had hij volledige creatieve vrijheid. Eigenlijk leefde hij toen al in de toekomst.

05

Louis de Poortere: It’s magic!

Fast forward naar nu en de ontwerpers van Louis de Poortere zoeken nog steeds naar een stukje magie in hun kleden. Ze laten ze niet vliegen maar in het ontwerp staat creativiteit staat nog steeds voorop. Meer zijn dan slechts een producent van vloerkleden, blijft het streven.

06

Louis de Poortere: Moderne klassiekers

Schoonheid, elegantie, waarde en comfort zijn belangrijk in een interieur en de ontwerpers bouwen hier hun ideeën op. In de ontwerpen wordt gezocht naar verfijning en tegelijkertijd een look die past bij nu. Hierdoor zijn de vloerkleden instant klassiekers. De collecties zijn modern, toegankelijk en toch gedurfd. Extra spannend wordt het als de kleden onderling met elkaar worden gecombineerd. De ontwerpers van Louis de Poortere zijn trots op hun creaties en noemen hun vloerkleden dan ook ‘kunst’. Maar dan wel een kunstwerk waarop geleefd mag worden!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline