Een magische kinderkamer met Mr Maria

Mr Maria is de Amsterdamse ontwerpstudio van Jannes Hak en Lennart Bosker. Het designduo ontwerpt sinds 2006 de meest magische items voor de kinderkamer. Hun inspiratie? De prachtige kinderboeken van Dick Bruna. Zo is de levensgrote Nijntje lamp het absolute pronkstuk uit de collectie. Maar ook meer iconische figuren zoals Snuffy, Nanuk, Anana, Smiley en Brown sieren kinder-én woonkamers van over de hele wereld. Wij spraken met de twee creatieve en ondernemende heren over de magische wereld van Mr Maria.

Hoe Mr. Maria begon

“De basis van Mr Maria zat al een tijdje in ons hoofd toen we tegen het ontwerp aan liepen dat ons een snelstart zou geven: Nijntje. Wonend in Amsterdam zagen we hoe dit iconische en typisch Nederlandse karakter mensen van over de hele wereld en van alle leeftijden aanspreekt. Op een donkere zolderkamer bracht de eerste Nijntje lamp een warm licht waarna wij de positieve simpliciteit van dit eerste product langzaam uitbreidden tot de familie van karakters die Mr Maria nu is.”

Mr Maria

Het doel van Mr Maria

“In een wereld die druk en chaotisch kan zijn streven wij ernaar pure tegenhangers zoals vreugde en rust uit te stralen. Een Mr Maria ontwerp is letterlijk en figuurlijk een lichtpunt dat bij iedereen een glimlach op het gezicht tovert.”

Wat de items van Mr Maria zo bijzonder maakt

“Onze ontwerpen bestaan uit minimalistisch design maar zitten vol karakter. Met simpliciteit kan veel gezegd worden. Het iconische design in combinatie met het formaat van onze lampen zorgt dat Mr Maria lampen een veelzeggende toevoeging aan elk interieur zijn. Een echt statement piece. Met onze familie van uiteenlopende karakters hopen wij een mooie wereld te creëren waar iedereen zich door slechts een blik op het design te werpen in mee laat voeren.”

Mr Maria

Dé elementen voor een sterk Mr Maria ontwerp

“Een Mr Maria ontwerp is de perfecte balans tussen uitersten. Wij tekenen moderne lijnen die staan voor een eeuwenoud familiegevoel, onze ontwerpen stralen rust uit maar we vergeten niet een speelse knipoog aan onze karakters mee te geven. Niet deze elementen op zich, maar de dynamische en verrassende speling tussen verschillende elementen is wat een Mr Maria ontwerp sterk maakt.”

 

Mr Maria

Mr Maria: het proces

“Mr Maria heeft altijd ogen en oren open voor inspirerende vormen. Bij het eerste concept hoort een complete persoonlijkheid die bijdraagt aan de wereld van Mr Maria. Deze persoonlijkheid wordt in een schets zo goed mogelijk vormgegeven en uiteindelijk vertaald naar een bestand dat gebruikt wordt om 3D-modellen te printen. Deze eerste fysieke kennismaking met het nieuwe karakter helpt ons de puntjes op de i te zetten. Met deze modellen worden de laatste aanpassingen gemaakt waarna een officiële mal wordt gemaakt. Deze zal gebruikt worden in ons productieproces. In samenwerking met onze partners worden de uiteindelijke lampen met zorg gegoten en afgemonteerd tot de rustgevende lampen die het Mr Maria eindproduct zijn. Al onze lampen worden in Nederland geproduceerd.”

Mr Maria: inspiratie

“Kinderlijk onschuld en onbevangenheid inspireren Mr Maria. Deze pure en creatieve kijk op de wereld is er een die alles mooier maakt.”

 

Meer zien? Neem dan snel een kijkje op de website van Mr Maria!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline