Trend update: Maison et Objet

Waar trends zijn is Westwing! Style Director Odette is vorige week afgereisd naar Maison et Objet in Parijs om de nieuwste interieurtrends te spotten.  Deze bijzondere woonbeurs staat dit jaar in het teken van het thema “Precious.” Een ode aan hoe kunstenaars en interieurdesigners luxe en bijzonderheid opnieuw uitvinden: De Ultra Luxe! Van de goudkleurige kunstwerken tot bijzondere stenen verwerkt in het interieur… Wij brengen met liefde een eerste verslag uit van al het moois dat we tegenkwamen!

PREVOEW-mo

Goud is het nieuwe zwart

Het heeft even geduurd, maar de goudtint is weer helemaal terug. Lang werd deze kleur geassocieerd met antiek meubilair. Maar nu zien we deze chique tint als ster van het seizoen, stralend in een modern interieur! Gemengd met zilver en koper: hoe glanzender, hoe beter. Doordat de gouden accessoires worden gecombineerd met diepere tinten of wittinten, wordt je interieur niet te opzichtig. Het moderne ontwerp van de gouden items zorgt ervoor dat het een eigentijdse look heeft.

02_Westwing_Magazine_M_O_2015_2

Sweet & chic

De vormen en materialen die we vonden bij deze stand zorgden voor een knus geheel. De krukjes zijn versierd met fijne vachtjes voor de warme sfeer. Maison et Objet leert ons dat dierenvellen nog steeds hot zijn in je interieur. Of je nu kiest voor een plaid of een stel kussens, dit materiaal is perfect als we straks weer hele dagen binnen blijven om te “cocoonen.”

MO-WW15-8

Super stenen

De mineralen trend is bezig om de wereld van interieurdesign te veroveren. Designers staan te springen om te werken met deze kleurrijke materialen en in de hipste restaurants kunnen we al een glimp opvangen van deze authentieke stenen. Van accessoires tot meubels, de sierlijke stenen worden overal in verwerkt.

MO-WW15-6

Vrolijk design

Interieurdesign hoeft niet altijd serieus te zijn. En dat werd bij Maison et Objet snel duidelijk. Bij de totstandkoming van de op maat gemaakte kasten en planken in bijzondere vormen, hebben de ontwerpers hun fantasie de vrije loop gelaten. En dan krijg je dit: bijzonder design om vrolijk van te worden!

02_Westwing_Magazine_M_O_2015_5

Spiegel parade

Ronde exemplaren, speelse vormen, van koper of zilverkleurig – de spiegel zag je op iedere stand van Maison et Objet voorbij komen. Een accessoire dat we niet meer kunnen wegdenken uit ons interieur.

MO-WW15-7

Happy outdoor

De outdoor stands bleven deze editie van Maison et Objet niet onopgemerkt. Heldere kleuren, innovatieve materialen en speels ontwerp: wij werden er gelukkig van!

03_Westwing_Magazine_M_O_2015_7

Kleurtrends

Na de zachte poedertinten die de afgelopen tijd onze interieurs domineerden, wordt het tijd voor wat stevigere kleuren. Blauwtinten zijn regelrecht vanaf de laatste fashionweek overgewaaid van de catwalk naar ons interieur. Van kobalt tot indigo: het warme en krachtige blauw zien we veel in combinatie met goud. Een andere kleur die we veel zien is paars. Deze – vaak onterecht vergeten kleur – wordt gecombineerd met marineblauw, mosterdgeel of lichtroze. Wij voorspellen dat paars weleens dé trendkleur van 2016 kan worden.

MO-WW15-

Diamonds are forever

Dat het strakke ontwerp plaatsmaakt voor designstukken in de vorm van een diamant werd al gauw duidelijk. Van lampen, glazen kisten en spiegels tot tafels: we zagen een hele hoop items in deze stoere – en tegelijk speelse – vorm.

diamantvorm

Black and White

Gelukkig was deze tijdloze kleurencombinatie goed vertegenwoordigd tijdens Maison et Objet! Of je nu houdt van een modern of klassiek interieur: zwart-wit past overal bij.

zwartwit

Naast de hoofdtrends die we hier hebben gepresenteerd, kwamen we natuurlijk ook zat micro-trends tegen. Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten, want een volgend verslag van Maison Objet volgt!

Ziet jouw interieur eruit volgens de allerlaatste trends? Of kun je nog wel een paar on-trend items gebruiken? Je shopt hier de mooiste meubels en accessoires, geïnspireerd op Maison et Objet!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline