Marilyn Monroe: get the fifties look

Marilyn Monroe: met haar korte blonde haar, rode lippen en fladderende jurkjes ontpopte dit sekssymbool zich als dé stijlicoon van de jaren vijftig. Dit jaar zou ze 90 zijn geworden en dat wordt op verschillende manieren gevierd. Zo wordt er in de Nieuwe Kerk in Amsterdam van 1 oktober 2016 t/m 5 februari 2017 een biografische tentoonstelling gepresenteerd over het leven en de nalatenschap van Marilyn. Omdat wij groot fan zijn van Marilyn en de fifties, hebben wij een sale samengesteld in de stijl van Marilyn én geven wij jou hier tips over hoe jij je huis die populaire retro look kunt geven. Missie Marilyn starts here!

marilynmonroe2
marilynmonroe1

 It’s not true that I had nothing on. I had the radio on.

 Marilyn Monroe

Nadat ze door een fotograaf ontdekt werd, kwam Marilyn – haar eigen naam is Norma Jean Mortenson – er al snel achter dat ze actrice wilde worden. Na het tekenen van haar eerste filmcontract, veranderde ze haar naam in Marilyn Monroe. Ze blondeerde haar haar, nam acteerlessen en haar gebit werd verbeterd. Dit resulteerde in een succesvolle periode als actrice. Ze cultiveerde haar imago als dom blondje in films als How to Marry a Millionaire en The Seven Year Itch – met het bekende shot waarin haar jurk omhoog waait. Na een moeilijkere periode met alcohol- en medicijngebruik, troffen ze haar in 1962 dood aan in haar huis in Californië. En zoals het een roemruchte stijlicoon betaamt bestaan er verschillende theorieën over de toedracht van haar dood.

marilynmonroe3

 

Get the look: Marilyn Monroe

Die klassieke, ‘tuttige’ gordijnen van je oma doe je liever niet weg. Ze vormen de perfecte basis voor een interieur in jaren 50 stijl. Combineer het met kussens met grafische prints in warme kleuren, oubollig behang met plantmotieven of grafische patronen en meubels met retro vormen. Ga bijvoorbeeld voor een stoel met schuine pootjes en een bekleding in groen of mosterdgeel. Een stel weelderige planten kunnen hier niet ontbreken.

marilynmonroe4

Pretty pastel

Zachte, zoete kleuren zoals vanille, pistache, lila en lichtroze kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan jouw jaren 50 interieur. Wissel de zoetste tinten af met diepere tinten groen (van gras en mos tot olijf) en blauw (van babyblauw en turquoise tot aqua) of – als je durft – oranje!

marilynmonroe6

Go Glam

Ben jij meer van de klassiek stijl met glam accenten? Dan vul je jouw fifties interieur met klassiek gevormde stoelen en deco in zilver of glas.

“I don’t mind living in a men’s world, as long as I can be a woman in it”

 marilynmonroe_retro

Retro

Een goede start voor jouw Marilyn-interieur: retro stoeltjes. Denk hierbij aan de eenvoudig gevormde stoelen van kunststof, ontworpen door Charles & Ray Eames. Scandinavisch design is ook een goede keuze in een retro interieur – bijvoorbeeld de Wishbone Chair van Hans Wegner. Houten kasten met schuine poten, zonder handgrepen, en salon- en eettafels met een simplistische look en slanke schuine poten passen perfect in deze stijl. Hang tot slot een mooie zwart-wit print aan de muur, bijvoorbeeld van jouw favoriete stijlicoon Marilyn Monroe!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline