Marokkaanse mystiek

Marokkaanse decoratie is een zachte combinatie van luxe en comfort: gordijnen, kussens, tapijten en smeedijzeren objecten zijn de belangrijkste elementen die bijdragen een echte oosterse sfeer.

marrakech_porte_bleue

Tapijten

De vloeren binnenshuis zijn bedekt met prachtige tapijten die een intieme, warme sfeer creëren. Het weven van textiel is een populaire oude Marokkaanse traditie die voornamelijk op het platteland plaatsvindt. De tapijten worden gemaakt door dorpsvrouwen die zich overgeven aan hun fantasie en verbeelding en zo ware meesterwerken vervaardigen. In de Middeleeuwen sierden deze tapijten de tenten van prinsen en waren ze favoriet onder ambassadeurs van andere landen om als cadeau mee naar huis te nemen.

Colorful Fabrics

Exotisch hout

Meubilair dat op Marokkaanse tradities gebaseerd is, wordt vaak gemaakt van exotisch hout met accenten van gesneden of geperforeerd koper. Cederhout uit het Atlasgebergte, atlasceder, is de meest gebruikte houtsoort bij dit soort meubels. Deze houtsoort is uitermate geschikt voor de technieken die komen kijken bij de traditionele manier van meubelmaken. Beuken-, eiken,- of irokohout zijn goede alternatieven. De meeste van deze meubels zijn kleine juweeltjes.

Exotisch hout

Comfort

Kussens met opvallende motieven en kleurrijk uiterlijk vormen een essentieel onderdeel van een oosterse sfeer. Ze zijn vaak met de hand vervaardigd van leer en wol en geverfd met natuurlijke producten. Het is de traditie om het jezelf comfortabel te maken, omgeven door kussens en zo, zittend op de grond te eten uit een gezamenlijke pan. Breng ook jouw interieur in magische, oosterse sferen met heldere, warme kleuren.

Kussens

Sfeer

Lantaarns staan symbool voor de Marokkaanse kunst en zijn van oudsher een manier om paleizen en huizen te decoreren. Om ook in jouw interieur deze typische sfeer teweeg te brengen, kies je voor oosterse lantaarns in koper-metaal met gekleurd glas voor zachte en magische verlichting. Je interieur zal iedereen betoveren met de bijzondere lichteffecten die ze verspreiden.

Lantaarn

Details

Decoratieve accessoires spelen een grote rol in de Marokkaanse cultuur en geven ieder interieur een warme, originele uitstraling: verguld messing, authentiek Marokkaans aardewerk versierd met elegant gekleurde patronen. Met kleine details kan al een groots effect teweeg worden gebracht. Laat je interieur afreizen naar het land van 1001 nacht en haal de magie in huis.

Details

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline