Meet Merel Baeten

De Antwerpse Merel Baeten heeft twee kinderen, een passie voor mode, is gek op interieur en altijd opzoek naar de nieuwste hotspots. Met haar bedrijf Studio Birdy helpt zij verschillende ondernemingen bij het inzetten van social media. En of dat nog niet genoeg is, startte ze onlangs ook haar eigen online magazine genaamd: “Told you so”.

collage_1

Told You So
Het online magazine “Told You So” is Merel gestart met een team van verschillende creators. Ze hoopt hiermee een platform van vrouwen te verrassen, te inspireren en te informeren op het gebied van mode, beauty, interieur en lifestyle. Maar ook over kunst, het moederschap, kids, carrière en al wat zich nog meer afspeelt in het leven van vrouwen. “De start van Studio Birdy was meer dan een droom. Twee jaar geleden heb ik mijn carrière in het bedrijfsleven opgegeven voor mijn eigen bedrijf. Ik haal uit mijn huidige job veel meer voldoening en plezier! Vanuit mijn bedrijf “Studio Birdy” is “Told You So” ontstaan en dit maakt het voor mij helemaal compleet.”

Paspoortje-merl-baeten

Home
Het interieur van Merel wordt vooral gekenmerkt door zwart-wit tinten in combinatie met hout. Verder combineert ze spulletjes van de kringloop, erfstukken en strakke Scandinavische meubels met elkaar.Door de mix van verschillende stijlen (vintage, hout, Scandinavisch) en al mijn zelfgemaakte spulletjes krijgt ons huis persoonlijkheid. En vooral ook doordat er een speelhoek is voor mijn twee zoontjes met speelgoedauto’s, balletjes, een treinbaan. Soms ziet het eruit als een slagveld, maar sfeer geeft het zeker!

Being creative
“Ik ontwerp zelf veel accessoires zoals quotes die ik inlijst. Ik beschilder letters en beeldjes en ik maak metalen woorden waar ik katoenen draad omheen haak. Ook heb ik laatst een oude kapstok voor een habbekrats gekocht, deze geschilderd en er nieuwe haken op gezet. En zo had ik weer een nieuwe kapstok voor mijn kids!” 

collage_2

Meubelstukken
De meeste van Merel haar vintage stukken heeft ze op de kop getikt bij kringloop- en antiekwinkeltjes. Maar haar interieur bestaat ook uit een aantal bijzondere erfstukken. “Ik combineer mijn vintage items met Scandinavisch getinte meubels en accessoires. Zo heb ik in de eetkamer de kuipstoeltjes van Eames aan een robuuste, houten tafel staan met een kroonluchter van mijn moeder. Mix & match is mijn missie! Mijn woonkamer is grotendeels in zwart-wit, met een zebravel uit Zuid-Afrika erin en accenten van hout.”

Leukste housewarming gift
”Ik probeer altijd wel met originele cadeautjes voor de dag te komen. Zo heb ik voor Told You So als merchandise toiletzakjes van wit canvas laten maken door mijn tante en daar zelf met een zeefdrukmachine de quote ‘I am only pretending to be organized’ op gedrukt. Deze doe ik cadeau aan mijn vriendinnen, they love it!”

collage_3

Antwerpen
De favoriete stad van Merel is als Antwerpse natuurlijk Antwerpen! Maar ze is zeker ook groot fan van Gent, vanwege de creatieve vibe! En Brussel, vanwege het internationale karakter en de grootse uitstraling ervan. De interieurs van Hotel Julie en The Glorious zijn haar favoriet. Julien is een klein boetiek hotel in het oude centrum van Antwerpen, met een hotelspa en mooie kamers waar je volledig tot rust komt na een dagje shoppen. The Glorious is op het Zuid waar ze boven het gelijknamige restaurant drie bijzondere suites hebben, elk in een eigen stijl.

Motto
Een van de favoriete qoutes van Merel is: ‘Don’t plan to be viral, just plan to be awesome’. “Deze slaat op de online wereld, maar je kunt het ook breder interpreteren: je moet niet proberen indruk te maken op anderen of om alleen maar te gaan voor succes. Zolang je jezelf goed voelt en de dingen doet die je zelf tof of fijn vindt, dan ben je al goed bezig.”

merel baeten motto

Toekomst van Told You So
“Uitgroeien tot een toonaangevend, inspirerend platform waar vrouwen dagelijks geïnspireerd raken op gebied van mode, beauty, interieur en lifestyle. Maar waar ze ook tips & tricks kunnen vinden op het gebied van het moederschap, carrière en andere life issues.”

merel baeten portret

Wil je meer weten over meer kijk dan gauw op haar website: www.toldyouso.be.

Hotspots in Antwerpen volgens Merel: 

Koffie:
Kolonel koffie: In het opkomende Nieuw-Zuid vind je Kolonel Koffie. Hippe locatie, hippe mensen, hip interieur, maar vooral: goede koffie! Montignystraat 51.

Lunch:
Cafe Internazionale: For all you meat lovers: this is the place to be! Een broodje pastrami (gepekeld rundvlees) is de specialiteit van het huis, en oh zo lekker! Ik bestel er zelfs vaak twee tegelijkertijd… Volkstraat 21.

Shoppen:
Stay: Zoals ik al bij de lunchtips omschreef: deze boetiek wordt gekenmerkt door goede smaak. Hier vind je dames- en herencollecties alsook toffe gadgets en beautyproducten van hedendaagse topmerken. Nationalestraat 49.

collage

Steen en been: Lang voordat taxidermie de hype kreeg in interieurland, was Steen en Been al een begrip in het prepareren en opzetten van dieren. In deze bijzondere winkel vind je ingelijste vlinders en spinnen, maar ook wild voor aan de muur, visgeraamtes en reusachtige kingcrabs. Verder een zeer uitgebreide collectie schelpen, zeesterren en prachtige edelstenen. Volksstraat, 59.

The recollection: Op nummer 54 van dé winkelstraat van Antwerpen zit The Recollection. In deze conceptstore vind je allerlei objects of desire zoals bijzondere meubels, serviezen, gadgets, woonaccessoires, mode, beautyproducten en boeken. Van bekende en minder bekende ontwerpers als Nico Uytterhaegen, Maison Martin Margiela, Ann Demeulemeester, Le Baigneur en Aesop. Kloosterstraat 54.

Scoopstore: Je zou hier zomaar een scoop kunnen tegenkomen. Jonge ontwerpers huren hier ruimte om hun designs in mode, interieur en gadgets voor te stellen aan het grote publiek. Kloosterstraat 66.

Diner:
Fiskebar: Gezelligheid kent geen tijd, en visjes eten ook niet. Met vriendinnen ga ik regelmatig eten in dit goede visrestaurant. We blijven vaak zelfs tot in de late uurtjes plakken op de gezellige Marnixplaats waaraan de Fiskebar gelegen is. Marnixplaats 11.

Kun je niet wachten om de stoere look, die zo kenmerkend is voor Antwerpen, ook in huis te halen? Hier vind je de mooiste, industriële items!

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app