Meubels landelijke stijl

Meubels in landelijke stijl, wie heeft dat niet? Wie koopt tegenwoordig nog alle meubels en accessoires bij één winkel? De landelijke stijl is over komen waaien en heeft zich genesteld in onze huizen.

In elk huis vind je tegenwoordig wel TV-meubels of een dressoir in landelijke stijl. Ondanks de soms wat robuuste uitstraling van de meubels landelijke stijl, kan het ook een bepaalde soort klasse weergeven. Graag geven we je een voorbeeld waarin jij je fantasie kunt laten gaan.

meubels landelijke stijl lichte moderne bank

Woonkamer update? Meubels landelijke stijl!

Je wilt graag je woonkamer in een nieuw jasje steken. Om dat voor elkaar te krijgen ben je op zoek naar nieuwe meubels landelijke stijl. Voor een landelijke woonkamer heb je niet veel meubelen nodig. De landelijke look kan al in een tv meubel zitten of een eettafel in landelijke stijl. Kleur en materiaalkeuze maken het verschil!

Je gaat op zoek naar een mooie salontafel, niet te hoog, niet te laag. Het liefst in het wit of een natuurlijke houten look. Heb je bij een salontafel ook al eens gedacht aan een soort van poef? Nee? Neem een poef en zet er een groot dienblad op. Koop wat leuke accessoires of gebruik wat je al had om extra sfeer te geven.

Meubels landelijke stijl zijn heel makkelijke om te combineren met allerlei andere meubels en accessoires. Mix it up voor een spannende sfeer in je interieur! Ga voor de basis uit van een mix van wit en houten elementen met een vleugje brocante.

meubels landelijke stijl houten keukenmeubels

Wat is de landelijke stijl?

Welke kenmerken heeft een landelijk ingericht huis?

  • De landelijke stijl is vaak een mooie combinatie van hout, stof, steen en metaal;
  • Vooral de accessoires zijn van steen en metaal, meubels van die materialen zullen vaak niet heel landelijk ogen;
  • Nog een kenmerk van de landelijke stijl is dat het uitgaat van de basiskleur wit;
  • Naast wit wordt er bij meubels in landelijke stijl vaak gespeeld met verschillende zachte pasteltinten.

Meubels landelijke stijl? Doe het zelf!

Meubels in landelijke stijl lenen zich ook heel goed voor een DIY (Do It Yourself) klusje. Gooi je oude kasten of die oude stoelen niet weg! Blaas nieuw leven in je oude meubels. Dit kan al snel door ze te voorzien van een vers likje (witte) verf.

Pak bijvoorbeeld de stoelen eens grondig aan. Een paar tips voor een stoel in landelijke stijl!

  • Men neme een schuurpapiertje en verwijder de oude verf of laklaag. Kies een kleur verf, lak of beits (voor landelijk bij voorkeur wit of een lichte pastel) en leef je uit!;
  • Het hoeft niet altijd netjes en binnen de lijntjes; het is maar net wat je zelf mooi vindt. Bij beitsen is het soms mooier dat er vegen te zien zijn, iets wat structuur geeft aan meubels in landelijke stijl;
  • Heb je je stoel omgetoverd tot een prachtig meubelstuk in landelijke stijl, maar is je tafel toch in de verkeerde stijl? Kijk dan eens rond in de webshop voor meubels in landelijke stijl. Wie weet maakt die ene tafel het wel helemaal af.

Leuk je huis dus nu op met mooie meubels in landelijke stijl en neem dan ook nog eens een kijkje tussen de landelijke lifestyle accessoires om het helemaal af te maken. Je maakt het zo landelijk als je zelf wilt met meubels in deze tijdloze stijl: alles van banken en salontafels tot dressoirs en tv meubels.

meubels landelijke stijl blauw gestreept bed

Vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app