Marie Claire goes Miami Beach

Als frontvrouw van Marie Claire en Happy in Shape is ze op de hoogte van alles wat we als vrouwen willen en moeten weten. En, niet verwonderlijk, stijlgevoel heeft ze! Claudia Straatmans stelde voor Westwing haar favorieten samen in de Miami Beach sale. Wat heeft ze zelf met Miami Beach? En komt deze trend ook naar voren in haar eigen huis?

_-1

Waar denk jij aan bij Miami Beach?

“De duidelijkste link met Miami is mijn dochter, zij is in Miami geboren. Alle muren in mijn huis zijn wit, behalve eentje, die is rood. De vrolijkheid van die muur gecombineerd met rust past helemaal in die stijl. Ook de platenspeler van mijn man in retro stijl klopt er helemaal bij. Dit interieur is een samenvoeging van twee mensen. Als ik het compleet vanuit mezelf had ingericht, had er waarschijnlijk wel meer kleur in gezeten. Vroeger droeg ik ook meer kleur dan nu en liep ik altijd met bloemen in mijn haar, wat ook mooi aansluit op die trend. Nu ben ik geëvolueerd naar meer eenvoud.”

4

Waar denk jij aan bij Miami Beach?

“Aan Art Deco, Miami Vice, het jaren vijftig gevoel en design uit die tijd. Het interieur van Al Pacino in Scarface. Het moet een bepaalde vrolijkheid hebben gecombineerd met licht en luchtigheid.”

 

En natuurlijk ook aan je dochter…

“Ik heb drie weken in Miami gezeten toen ze werd geboren. We zaten in een appartement op Lincoln Road. Het waren de drie mooiste weken van mijn leven met mijn man en kind. Ineens was ik moeder! Elke dag liep ik met een Hollandse Bugaboo naar het strand in de zonneschijn, met de zon in mijn hart.”

6

Waarom is deze trend nu zo hot? En is het een blijvertje?

“We hebben behoefte aan kleur, aan stralend weer en nostalgie uit de jaren vijftig. Dat komt in deze trend allemaal samen. Het is een blijvende trend maar wel met golfbewegingen, om de tien jaar wordt het weer hip.”

 

Op wat voor manier past Miami Beach bij de Marie Claire vrouw?

“De Marie Claire vrouw is smart en amazing, dat klopt hier helemaal bij. Smart door het kiezen van de juiste elementen. Miami is een enorme mix, van het strand tot de Cubanen down town, maar tegelijkertijd is het een geheel. En amazing omdat het een wonderschone stijl is waar je heel blij van wordt!”

1

Hoe ziet jouw dagelijks leven eruit als hoofdredacteur van Marie Claire?

“Ik werk maandag tot en met vrijdag echt snoeihard voor Marie Claire en heb daarnaast ook mijn gezin. Zaterdag en zondag moeten voor mij een oase van rust zijn, ons huis leent zich daar gelukkig goed voor. Ik vind het heerlijk om dan met mijn man en dochter in een coconnetje te zitten. Ons huis heeft heel hoge plafonds, van 3,70 meter, waardoor ik letterlijk ruimte boven mijn hoofd heb, als ik thuis ben. Er zijn creativiteitstheorieën die zeggen dat je ruimte boven je hoofd nodig hebt om geïnspireerd te kunnen raken. Mijn huis is voor mij echt een oplaadplek.”

 

Kun je iets meer vertellen over jouw huis?

“Ik woon in een oude school in Watergraafsmeer in Amsterdam. Het is gebouwd in 1926 in de Amsterdamse School stijl, daardoor heeft het authentieke elementen zoals beelden van Hildo Krop aan de buitenkant en industriële elementen en die hele hoge plafonds. Ik woon in Betondorp en vind het heerlijk om in het weekend even niet in die hysterie van de modewereld te zitten. Normaal kun je mij uittekkenen op hakken, maar thuis loop ik rustig op platte schoenen de deur uit.. Ik heb openslaande tuindeuren dat zorgt ervoor dat het huis voelt als een vakantiehuis. We hebben twee klaslokalen: beneden een grote woonkamer met open keuken en boven de slaapkamers en badkamer.”

2

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven, zowel interieur als kleding?

“Licht en luchtig, maar dat is ons ook letterlijk in de schoot geworpen door de hoge plafonds. Ik vind het belangrijk om rust te houden in huis. De industriële elementen van het huis hebben we wel doorvertaald naar de inrichting, zo hangt er een industriële lamp boven de eettafel. In de rode muur herken je mijn rode lippen. In mijn kleding zie je ook de eenvoud terug, bijvoorbeeld in een zwart jurkje. Maar dan wel met gestifte lippen! Het rood komt ook terug in de gordijnen, maar toch voelt het allemaal heel rustig. Mijn man komt uit een eeuwenoud Fries houtgeslacht dus alles moest van hout zijn. We hebben een robuuste eettafel, zo’n tafel waar alles op moet kunnen. En we hebben een oude lamp uit de loods van de vader van zijn man.”

 

Is er in jouw huis veel veranderd gedurende de jaren?

“Ik wilde altijd al veel lege oppervlakten, maar hoe drukker mijn leven wordt, hoe groter die lege surfaces moeten worden. Het is wel al twaalf jaar heel stijlvast. Dit komt doordat ik moeder ben geworden. Met kinderen moet alles heel praktisch zijn. Ik heb altijd een designbank gewild maar dat is de horror met kinderen. Nu mijn dochter acht is, is eindelijk de tijd aangebroken dat dit zou kunnen. Ik zou het ook wel leuk vinden om het rood in huis te vervangen door iets anders, maar dat is een behoorlijke operatie met die hoge plafonds. Ik kan niet zelf met een verfroller aan de slag!”

3

Aan welke plek in huis koester je veel herinneringen?

“De grote, lange massieve eettafel die voelt als een kroegtafel. Hier speel ik steevast elke zaterdag namiddag met man en dochter Paard-O-Poly op.”

 

Wat is de belangrijkste plek in huis?

“Mijn open keuken omdat ik van achter het gasfornuis bij kan kletsen met mijn man en dochter.”

Heb je een stijlicoon?

“Harriët Calo is mijn voorbeeld in stijl. Zij is onze eigen Iris Apfel, een New Yorks stijlicoon van 89 jaar, en het bewijs dat fris oud worden de nieuwe trend is.”

2

Waar doe jij inspiratie op voor jouw huis?

 “Ik haal inspiratie uit bladen als VT Wonen en Eigen Huis & Interieur maar ook Westwing. En ik kijk ook naar het interieur van veel hotels en restaurants. De lobby van het Amsterdamse Conservatorium Hotel is wat dat betreft echt een inspiratiebron: sky-high hoge plafonds en toch voelt het huiselijk door de intieme banken, het vele groen, en de nissen en kasten die de ruimte ‘breken’. Zodra ik binnenstap voel ik dat ik kan ademen, zonder dat er is ingeleverd op ‘cosyness’.”

1

Op wat voor manier kun je Miami Beach sferen in huis halen?

“Door een eyecatcher te kiezen, zoals in mijn huis bijvoorbeeld die rode muur. Maak een keuze en zet een statement piece in je kamer. Elementen van kleur geven ook dat Miami Beach gevoel.”

 

Claudia’s favourites

favs-800

Oranje boven

“Deze prachtige lamp met industrieel gevoel past helemaal in mijn huis. Ik zie ‘m al hangen aan een van de hoge plafonds!”

Kop op!

“Te geestig deze kopjeshouder, perfect cadeau ook voor mijn vriendinnen die in de seventies zijn opgegroeid.”

Juicy

“Een ananas is niet alleen een heerlijke en gezonde snack, hij doet het ook super in je interieur!”

Shine it

“Deze bijzondere lamp van karton geeft iedere kamer karakter. I love it!”

Pretty paper

“De papieren theelichthouder is hot! Ik zou dit exemplaar zo op tafel zetten tijdens een etentje.”

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline