Back to nature met Michiel de Zeeuw

We kennen Michiel de Zeeuw natuurlijk allemaal van programma’s als RTL Boulevard, RTL Woonmagazine en Welcome Home. In deze programma’s ontpopt hij zich tot een kameleon en houdt hij zich bezig met het mediaten tussen de show en de ontwerpers. Zijn eigen stijl komt hier wellicht niet altijd zo sterk naar voren, maar zijn handtekening is zeer herkenbaar. Michiel is gek op grijs en blauw en houdt van rust en robuust.

MDZ-3

De trend ‘Back to Nature’ past dan ook erg goed bij zijn persoonlijke voorkeur. Zelf ziet Michiel dit dan ook niet zo zeer als een trend maar als een duurzame stijl. Michiel vertelt: ‘Ik voorspel dat de dominantie van deze trend zal afzwakken, maar in het algemeen zie ik dat items waar de ambacht zichtbaar is altijd aanwezig zullen zijn. Het is herkenbaar en vertrouwd: beiden belangrijke emoties voor het interieur. Het Do-It-Yourself gevoel in contrast met de huidige industriële trend geeft net even wat extra’s.’

MDZ-1kopie

Michiel combineert zelf graag robuust met natuurlijk in zijn interieurprojecten. ‘Ik zou deze stijl omschrijven als ‘neem buiten mee naar binnen’. Een combinatie van verschillende producten die een natuurlijke uitstraling hebben; ‘lekker rustgevend en vooral dicht bij de puurheid van de natuur.’

Dat combineren doe je met de juiste samenstelling van items.

MDZ-2

Michiels tips:

  • Voeg kleine tafeltjes toe. Gebruik ze als bijzetters naast je bank, als extra zitplek, of zet er accessoires op die een podium verdienen. Denk aan die ene bijzondere vaas, een plant of wat kaarsjes.
  • Sloophout is always a good idea! Kies voor sloophout aan de muur: hiermee bereik je die natuurlijke sfeer binnen een handomdraai.
  • Behang met vezels of een bamboe print maakt het verschil. Behang mag gezien worden! Met een keuze voor vezels of een bamboeprint heb je buiten meteen naar binnen gehaald.
  • Kies een mooie, rieten stoel! Een stoel van riet behelst alle elementen van de ‘naturel look’ die je voor ogen hebt.

Het enige wat je nog hoeft te doen is jouw smaak te combineren met de items uit de Back to Nature style, en je tovert je huis om tot een plek waar de inspiratie uit natuur duidelijk zichtbaar is. Kies voor één basic stijl of sfeer waar je zelf blij van wordt, en combineer dit met één uitgesproken kleur. De volgende stap? Blend deze met de varianten uit de sale. Houd in de gaten dat je als basis vooral items kiest met een effen kleur, waarna je uiteraard kunt combineren met meer kleur, prints en materiaal.

michiel-Final-800c

Als je op deze manier mixt kun je bijna niet fout gaan!

 

1. Een lampenkap met glans zorgt voor een glamour sfeer, en een ovale, linnen kap is extra naturel. Mix it!

2. Ronde spiegels zijn weer terug van weggeweest! Het koord geeft die extra robuuste, stoere look.

3. Duurzaamheid en recyclen hoeft niet saai te zijn. De glazen fles is niet alleen hip, maar ook nog eens goed voor het milieu!

4. Ideaal als bijzettafeltje of extra zitplaats. Zet hem naast de bank in de woonkamer voor je kopje thee.

5. Op de werktafel of ergens op een plank in je keuken: zijn deze doosjes zijn altijd goed om naar te kijken. Combineer met accessoires van gekleurd glas voor een speels effect.

6. Zet deze hippe bak op tafel en speel met de inhoud! Wat dacht je van waxinelichthouders of kaarsjes?

7. Vervaagde tinten roepen direct een prettig, Oosters gevoel op. Wissel deze af met effen kussens in dezelfde kleuren.

 

 

Special thanks to Crowne Plaza Hotel in Den Haag! Daar mochten wij gebruik maken van hun mooie lobby en restaurant voor de Back to Nature fotoshoot.
www.crowneplaza.com

 

Meer over Michiel de Zeeuw? Ga naar zijn website.

 

 

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline