Minimalistisch Japan

Een inspiratiebron voor veel architecten en stylisten: Japan. Als er één term is die de Japanse interieurstijl het best omschrijft, dan is het wel het minimalisme. Lees hier hoe je ook jouw stulpje omtovert tot een plek waar rust, ruimte en sereniteit de overhand hebben.

01_minimalistisch_japan

Haal buiten naar binnen

Geen plek op de wereld waar de schuifpui zo populair is als in Japan. Door buiten en binnen zoveel mogelijk in elkaar te laten overlopen, creëer je namelijk een serene sfeer in huis. Je hebt misschien geen traditionele houten schuifdeur met rijstblad in het frame, maar wellicht heb je wél een glazen pui of grote ramen in je woonkamer? Door dezelfde planten die buiten staan voor het raam te zetten, ontstaat er ook bij jou thuis de optische illusie dat binnen en buiten samenkomen. Maar ook met kleur kun je het gewenste effect bereiken. Denk: een muur in donkergroen of lichtbruin.

02_minimalistisch_japan

Op meubel missie

Een minimalistisch, Japans interieur begint bij het kiezen van de juiste meubels. Denk hierbij aan strakke lijnen, neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Door te kiezen voor een zithoek waarbij elk meubelstuk een vierkante vorm heeft, ontstaat er rust. Een andere manier om de rustieke uitstraling in jouw huis te bevorderen? Door te werken met veel horizontale lijnen.

07_minimalistisch_japan

Doe maar wat “Ma”

Niet alleen een musthave bij de industriële interieurstijl – maar ook in een typische Japanse woning: de open ruimte. De woorden ruimte, stilte en leegte vallen in de Japanse taal onder het woord “Ma”. In Japan wordt zorgvuldig omgegaan met een bepaalde ruimte. Zo voelen Japanners niet de behoefte om deze direct op te vullen. Door de ruimte te decoreren met slechts de hoognodige meubels, blijft de ruimte intact.

06_minimalistisch_japan

Kleurcode

Sobere, natuurlijke kleuren zijn populair in minimalistische Japanse interieurs. Je komt hier veelal woningen tegen in wit, zwart, donkerbruin en crème. De muren, vloeren en meubels zijn wat kleur betreft allemaal perfect in balans. Maar een accent van kleur is uiteraard welkom. De kleurrijke bloemen en planten die je in Japan tegenkomt vormen een goede inspiratiebron. Neem de Japanse bloesem: dit type roze past perfect bij deze interieurstijl.

05_minimalistisch_japan

Decoratie

Deze minimalistische look kenmerkt zich door weinig “prullaria”. Toch voelt je interieur waarschijnlijk meer aan als een thuis als je werkt met decoratie. Gelukkig zijn niet alle accessoires een “no go” binnen deze stijl. Zorg er wel voor dat de items zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en dat ze een rustieke & authentieke look hebben. Met een houten ladder in de kamer, een grote houten vaas op tafel voor je mooiste bloemen en fotolijstjes van bamboe in de vensterbank geef je een persoonlijke draai aan een jouw Japanse interieur.

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline