Moroso, eigenzinnig Italiaans design

De kans is groot dat ook jij je woonkamer laat opleven met de geweldige design stukken van Moroso. Hoog tijd voor een stukje achtergrond over dit Italiaanse merk dat al jaren hoge ogen gooit!

2

Het begon allemaal als een klein Italiaans familiebedrijf in 1952. Nu, meer dan zestig jaar later, is Moroso een bekende naam in de designwereld. Niet verwonderlijk want het merk werkt regelmatig samen met de meest gerenommeerde ontwerpers. Moroso wordt nu geleid door de tweede generatie. Roberto Moroso, de CEO, en Patrizia Moroso, de Art Director.

Sinds de jaren ’90 heeft Moroso grote sprongen gemaakt. Vroeger was ‘dingen doen en dingen goed doen’ het uitgangspunt van veel merken en dat is bij Moroso in de afgelopen decennia naar een hoger plan getrokken waar design, handwerk en fashion een belangrijke rol bij spelen.

De samenwerkingen met Diesel zijn hier een prachtig voorbeeld van. De collabs met grote designers zijn te danken aan Art Director Patrizia Moroso, zij is degene die ervoor zorgde dat het merk een ommezwaai maakte en nu een van dé Italiaanse designmerken is.

6

“Het verhaal van Moroso is het verhaal van de relatie met onze ontwerpers,” vertelde Patrizia in een interview, “Dit zijn mensen met intelligentie en passie die, geïnspireerd door schoonheid, van de wereld een mooiere plek willen maken. Ik vraag hen om zich niet een enkel object voor te stellen maar om een nieuwe wereld te bedenken en dit te projecteren in de toekomst.” Bij Moroso gaat het om het opnieuw uitvinden van design, buiten de gebaande paden.

7

Verschil en diversiteit worden gevierd in de wereld van Moroso. Je meubelstukken zijn meer dan praktisch, het is een manier om een stukje van jouw karakter te laten zien. Schoonheid, emotie, design en kunst zijn allemaal elementen die je terug ziet in de collecties van dit merk. Bij het ontstaan van de verschillende meubelstukken staat ook ambacht hoog in het vaandel. En dat zie aan de prachtige kwaliteit.

8

In de ontwerpen komt het oog voor detail van de makers ook duidelijk terug. De meubels zijn bijna kunst op zich. Cool design in combinatie met een knalkleur. Of juist een heel simplistisch ontwerp met een bijzondere keuze in materiaal. De meubels van Moroso zijn stuk voor stuk stijl statements waar je elke dag weer blij van wordt.

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline