Vogelkunst van Myrte

Wanneer je Myrte vanuit haar atelier naar buiten ziet staren, is dat niet omdat ze is afgeleid van haar werk, dat is haar werk! Haar ogen dwalen langs de bomen en het gras, op zoek naar de mooiste vogeltjes die ze vervolgens levensecht natekent. De prachtige vogelprints die uit haar digitale tekenpen rollen, worden op biologisch katoen gedrukt en verwerkt tot kussentjes, keukentextiel en andere interieuraccessoires. Door elk huis te sieren met de fleurige fauna uit haar eigen achtertuin brengt Myrte met haar collectie een indrukwekkende ode aan de natuur.

1

IJsvogeltje

Na het tekenen van een ijsvogeltje in 2008 kon Myrte niet meer stoppen met het tekenen van vogels. Een wereld aan fladderaars heeft zij inmiddels nagetekend en siert de kussens en het keukentextiel in haar collectie die wereldwijd bekend staat onder de toepasselijke labelnaam MYRTE. Haar inspiratie haalt ze niet alleen uit haar eigen achtertuin, ook exotische vogels en bloemen uit verre windstreken vloeien uit haar pen. Soms heeft een vogeltje wel 45.000 penstrepen nodig voordat hij de levensechte look heeft waar de illustraties van Myrte om bekend staan. Het tekenen van een staartmees of roodborst kan dus ook zo drie weken in beslag nemen. Haar uitzonderlijke tekentalent en haar liefde voor de natuur, textiel, design en interieur vertalen zich in een authentieke en unieke collectie interieuraccessoires.

2

Liefde voor de natuur

Naast kussentjes en keukentextiel vinden we de door Myrte getekende natuurpracht ook terug op behang, porseleinen borden, muurstickers, portemonnees, make-up tasjes, buttons, notitieboekjes en op opnieuw beklede vintage meubels. En, hoe leuk, Myrte heeft ook een kledinglijn bestaande uit zijden kimono’s en sjaals die dankzij de subtiele kleuren en gedetailleerde tekenen een exclusieve en unieke uitstraling hebben.

3

Biologisch katoen

Myrte’s liefde voor de natuur uit zich niet alleen in de prints maar ook in de materialen die zij gebruikt. De kussentjes zijn vervaardigd uit 100% biologisch katoen en het papier dat zij gebruikt voor haar prints is een bijproduct van de suikerindustrie. In de keuze van materialen en technieken kiest zij voor de meest milieuvriendelijke optie zodat verf niet onnodig verloren gaat en er optimaal gebruik wordt gemaakt van lokale productiemogelijkheden waardoor luchtvervuilend transport voorkomen wordt.

 

Benieuwd naar Myrte’s creaties? Ga snel naar de sale en verrijk je bank, bed, keuken en tuin met Myrte’s illustraties!

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline