Pallone-Paradise: a designer dream

Het paradepaardje van designlabel Leolux is ongetwijfeld de Pallone. Dit futuristische ontwerp komt nu in een compleet nieuwe uitvoering onder de naam Pallone-Paradise, geïnspireerd op het vogelrijk. Ben jij een echte early bird? Bij Westwing kun je deze ontwerpen als allereerst scoren. Maak kennis met dit bijzondere merk en check hier hoe je deze fauteuils het best kunt stylen!

2

 

Leolux begon in 1934 met het ontwerpen van klassieke meubels onder de naam Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. Een overname in 1948 maakte niet alleen een eind aan de ietwat stoffige bedrijfsnaam, maar zorgde ook voor een omslag in stijl. Een nieuwe look werd gerealiseerd met een lijn eigentijdse meubels, geïnspireerd op design uit Italië en Scandinavië. Leolux – zoals we het nu kennen van onder andere de Salone del Mobile in Milaan en de VT Wonen & Designbeurs in Amsterdam – was geboren.

Vanaf de jaren 80 groeide Leolux explosief. De reden? Succesvolle samenwerkingen met designers die leidden tot kleurrijke en gedurfde dessins. Niet alleen de ontwerpen van Leolux zijn bijzonder, maar ook het productieproces. “Alle Leolux meubels worden op bestelling geproduceerd en komen tot stand met behulp van ambachtelijk vakmanschap en geavanceerde productietechnieken” – aldus manager Hans Filippini. Ook leuk: elk meubelstuk kun je precies customizen naar je eigen smaak. Zo kun je kiezen uit honderden kleuren, bekledingen én comfort- en maatopties.

3

Hét icoon van Leolux? Dat is zonder twijfel de Pallone stoel. Hans: “ontworpen in 1989 voor het huis van de toekomst, maar nog altijd even futuristisch in zijn vormgeving”. Dit label bewijst met dit ontwerp dat design en comfort wel degelijk samengaan.

 

De Pallone-Paradise is rechtstreeks geïnspireerd op de schoonheid van het vogelrijk.

 

 

De nieuwste uitvoering van de Pallone vormt het pronkstuk van Leolux. “Dit ontwerp is rechtstreeks geïnspireerd op de schoonheid van het vogelrijk. Illustrator en kunstenaar Olaf Hajek legde deze unieke pracht vast, waarop Leolux de Paradise-reeks baseerde. Een serie stoelen bestaande uit 8 eigentijdse kleurencombinaties.”

4

De naam Olaf Hajek doet in de kunstenaarswereld genoeg belletjes rinkelen. Deze Berlijnse creatieveling heeft namelijk niet voor de minste namen gewerkt. Zo heeft hij zijn creatieve skills ingezet voor merken als Apple, Coca Cola en Hermès en heeft hij zijn stempel gedrukt op magazines als New York Times, Rolling Stone en Vogue. Tot zijn jaloersmakende lijst aan projecten, behoort nu ook de nieuwe editie van Pallone. Het was Olaf die voor Leolux de vogels schilderde die aan de basis liggen van de Paradise reeks.

11

Nog even terug naar onze fladderende vrienden: “Het bijzondere aan het vogelrijk is dat vogels de meest verbazingwekkende kleuren kunnen hebben. Vrijwel elke combinatie is terug te vinden, hoe kleurrijk of onverwachts die misschien ook mag lijken. Vogels hebben bovendien een belangrijke overeenkomst met mensen: de wijze waarop ze hun nest bouwen, heeft veel weg van de wijze waarop wij dat doen.

 

De wijze waarop vogels hun nest bouwen, heeft veel overeenkomsten met de manier waarop mensen hun huis inrichten.

 

 

Van takjes tot veertjes – ze kiezen hun materialen heel zorgvuldig uit.” aldus Hajek. Die zorgvuldigheid is precies wat Leolux zo inspirerend vindt. Ze geloven dat mensen met eenzelfde nauwkeurigheid hun interieur samenstellen. Door de juiste materialen te leveren, wil Leolux van ieder huis een persoonlijk “nest” maken waarbij geborgenheid centraal staat.

6

Kijkend naar de Pallone-Paradise verbaast het ons niks dat innovatie centraal staat bij Leolux. “Bij onze meubels draait het om design, comfort, constructie en afwerking. Door steeds te blijven vernieuwen, kunnen we een verschil maken in de wereld van design.”

5

Kan jouw interieur nog een uniek designstuk gebruiken? De allereerste Pallone-Paradise stoelen scoor je exclusief bij Westwing vanaf woensdag 21 september! 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline