Pole to Pole – Let’s travel around the world

Ready to recycle? Het reislustige team van Pole to Pole gaat maar al te graag de hele wereld over om de mooiste kasten – gemaakt van gebruikt hout – voor je te verzamelen. Maar ook voor het scoren van bijzondere kunstwerken en excentrieke stoeltjes is geen land te ver. Omring jij je graag met items die een verhaal vertellen en zou je jouw stijl omschrijven als Bohemian Chic? Maak dan kennis met Pole to Pole!

1

Natuurlijke materialen zoals hout, leer, staal en natuursteen voeren de boventoon in de uiterst zorgvuldig geselecteerde collectie van Pole to Pole. Ieder meubelstuk heeft een bijzondere afkomst. Zo zijn veel meubels gemaakt van gerecycled hout, maar ook oude bouwmaterialen als ramen en deuren zie je terugkomen in hun lijn. En waarom niet? Doorleefde materialen zijn dé trend van dit moment en door materialen opnieuw te gebruiken zijn ze ook nog een beetje lief voor het milieu!

2

De kisten met oosterse look vormen de pronkstukken van Pole to Pole. Oorspronkelijk waren deze wel een meter diep. De diepte hebben de ontwerpers van dit merk aangepast naar de huidige interieurtrend. Aan de buitenkant van de kisten is niet geklust; het originele karakter maakt ze immers zo bijzonder! Vroeger werd het stalen hengsel dat aan de klep gemonteerd is, gebruikt om een groot hangslot aan de bevestigen. Deze kisten werden namelijk gebruikt om het familiebezit in te bewaren. En dat moest uiteraard goed bewaakt worden!

4

Voor de panelenverzameling reisde Pole to Pole af naar een plaatsje midden in de woestijn op de grens van Pakistan. Op deze plek hebben ze het ambachtelijke houtsnijwerken in de loop der eeuwen weten te verheffen tot een ware kunst. Daar worden ze gebruikt als ramen. De kettingen met oude munten en ingelegd natuursteen komen uit hetzelfde gebied. De – met kralen bewerkte – ringen die Pole to Pole presenteert op een standaard zijn van oorsprong kruikdragers. Nog steeds worden deze ringen door de vrouwen in Pakistan gebruikt om zware voorwerpen op hun hoofd te kunnen tillen.

Ook de bruine, decoratieve objecten die Pole to Pole heeft meegenomen van een reis, hadden een functie. Deze werden duizenden jaren lang gebruikt om textiel met de hand te bedrukken. Sommige stoffen en tapijten in Azië worden nog steeds op deze manier gemaakt.

3

Met een nieuwsgierige blik en een passie voor het verzamelen van de mooiste meubels en accessoires is Pole to Pole tot deze bijzondere collectie gekomen. En ook al komen ze overgevlogen uit tropische landen, ze passen ook perfect in een winters huis! De natuurlijke materialen zoals hout, staal en riet kun je combineren met zacht fluwelen stoffen in warme tinten. Leg op de vloer een kelim tapijt en stijl het geheel af met wat grote, tropische planten. Stijlvoller wordt het niet!

 

Beeld: Pole to Pole

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline