Safavieh

Van Iran naar New York: in een periode van honderd jaar heeft het merk Safavieh zich ontwikkeld van ambachtelijk familiebedrijf tot gerenommeerd merk in de wereld van interieur en design. Ontdek de fascinerende familiegeschiedenis van Safavieh!

westwing-safavieh-label

Honderd jaar geschiedenis

Safavieh werd in 1914 opgericht door Kazem Yaraghi in de Iraanse stad Isfahan. In 1978 verhuisde de familie met het bedrijf naar New York om de Iraanse revolutie te ontvluchten. De eerste showroom in de VS werd geopend aan de legendarische Madison Avenue.

westwing-safavieh

In 1980 introduceerde Safavieh met veel succes hun handgeknoopte tapijten in de designerwereld. In de jaren negentig presenteerde het bedrijf zijn eerste collectie meubels en woonaccessoires. Het merk groeide steeds verder uit en begon samen te werken met gerenommeerde designers zoals Thomas O’Brian, Ralph Lauren en Amerikaans stijlicoon Martha Stewart.

westwing-safavieh-rieten-stoel

Vandaag, honderd jaar na de oprichting van Safavieh, geniet het merk veel aanzien in de decoratie- en designwereld.  Om de familietraditie voort te zetten wordt het bedrijf  gerund door de vijf kleinzonen van oprichter Kazem Yaraghi .

westwing-safavieh

De filosofie achter Safavieh: kwaliteit, vakmanschap en stijl

Al vier generaties lang zet Safavieh zich in voor de productie van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij deze inzet heeft het bedrijf een goede naam opgebouwd onder designers en architecten. Ook heeft het bedrijf al veel prijzen in de wacht weten te slepen.

Het streven naar de beste kwaliteit zie je terug in alle productieprocessen. Of het nu gaat om de reproductie van antieke meubels of de vervaardiging van handgeknoopte tapijten in Iran, India, Tibet, Nepal, China en Pakistan: Safavieh houdt vast aan het oude vakmanschap en ambachtelijke technieken.

Naast traditioneel vakmanschap speelt ook innovatie een grote rol bij Safavieh. Door oosterse invloeden en haute couture te combineren met Amerikaanse glamour is het bedrijf continu bezig om zichzelf te vernieuwen. Met zijn unieke stijl heeft het merk bovendien een stempel weten te drukken op de hedendaagse stijlen.

 

Gun jezelf de luxe van handgeknoopte tapijten met geometrische prints, spiegels in een lijst van zonnestralen en gewatteerde barokke fauteuils!

Foto’s: Westwing

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline