Sneak peek: vt wonen&design beurs

Het is weer zo ver! Het woonseizoen staat voor de deur. Dit betekent dat de crème de la crème van de interieurwereld weer te vinden is in de Amsterdamse Rai tijdens hét woonevenement van het jaar: de vt wonen&design beurs. Dit jaar staat de beurs in het teken van ‘het antwoord op al jouw woonvragen.’ Of je nu op zoek bent naar een nieuwe keuken of vloer, de nieuwste trends wilt spotten of een grote verbouwing op de planning hebt staan: op de beurs vind je het antwoord op al jouw woonvragen!

Vtwonen & design beurs_1

3 woonwerelden & 5 huizen

 De wonen&design beurs is ook dit jaar weer verdeeld in 3 woonwerelden.

 • De “wonen in stijl-hal”, waar je luxe merken en exclusieve producten vindt .
 • De “design-hal” – in samenwerking met Eigen Huis & Interieur – waar je jonge ontwerpers leert kennen en bijzondere ontwerpen ontdekt.
 • De “vtwonen-hal” is de plek waar je stylisten en woonmerken ontmoet en waar je informatie en inspiratie vindt die je direct kunt toepassen op je eigen huis.
Vtwonen & design beurs_2

Ook vind je dit jaar weer een aantal compleet ingerichte woonhuizen waar je even helemaal kunt wegdromen en je kunt laten inspireren.

 • XXL vtwonen huis // Het vtwonen huis van 672 m2 is een levendige ruimte waar natuurlijke materialen – beton, hout & staal – de overhand hebben. De aangrenzende tuin zorgt voor een flinke dosis groen.
 • Stijlvol Wonen huis // Nieuw dit jaar is het magazine Stijlvol Wonen, met hun inspiratiehuis dat je onderdompelt in luxe, pure materialen en design.
 • Eigen Huis & Interieur paviljoen // Het EH&I –paviljoen is dit jaar ontworpen door architect Daniele Germone. Het heeft twee etages en is compleet gevuld met Italiaanse luxe. Hier waan je je een beetje in Italië!
 • Ariadne at Home huis // Ariadne laat dit jaar zien hoe inspirerend klein wonen kan zijn. Hoe kun je met slimme decoratieve ideeën en styling je ruimtes optimaal benutten en toch sfeer creëren.
 • Wonen Landelijke Stijl huis // Hier kom je om een duik te nemen in de warme, landelijke stijl en leer je hoe je jouw landelijke stulpje het beste kunt stylen.
Vtwonen & design beurs_3

De grootste trends

 

 • Stijlvol wonen

Een belangrijke trend die naar voren komt op de beurs is die van ingetogen luxe, vakmanschap & allure, gecombineerd met pure materialen en tijdloze design items.

Vtwonen-&-design-beurs_4
 • City chic

Het komende seizoen staat ook in het teken van ‘durf te spelen met kleur.’ More = More! Opvallende meubels worden gecombineerd met kleurrijke wanden of behang. Denk: kleurrijk, elegant en een tikkeltje eigenwijs.

Vtwonen & design beurs_5
 • Organic Loft

Deze trend staat voor een stoere basis – beton, hout, staal – met artistieke en botanische accenten. Echte planten zorgen voor een rustgevende sfeer, maar ook een afbeelding van een plant doet wonderen. Vergeet niet: groen = hot!

Vtwonen & design beurs_6
 • Mix&Match

Met deze trend voeg je persoonlijkheid toe aan je interieur. Kies eerst jouw stijl en laat een frisse wind waaien door je huis door bijzondere accessoires te combineren of één opvallend meubelstuk in huis te halen.

Vtwonen & design beurs_7

Ontwerpers in de spotlights

Een ontwerper die de wonen&design beurs in de spotlights wil zetten is FEBRIK uit Tilburg. Door Juryvoorzitter Edward van Vliet werd de internationale allure van deze innovatieve stoffenproducent geprezen. ‘Uniek, hoe een fabrikant van elastische matrasstof in minder dan tien jaar getransformeerd is tot internationaal gewaardeerd stoffenproducent. Een merk dat met ontwerpers en meubelfabrikanten meedenkt, maatwerk levert en bestaande technieken opnieuw interpreteert.’

Het label is vooral bekend bij ontwerpers, architecten en meubelmerken over de hele wereld. Hun collecties gebreide en stretchstoffen werden door beroemde ontwerpers als Patricia Urquiola en Tokujin Yoshioka en topmerken als Moroso & Vitra gebruikt in hun ontwerpen.

Het label sleepte dit jaar de 23ste EH&I Pin (voorheen Woonbeurs Pin) in de wacht!

Vtwonen-&-design-beurs_8

 

 • Eco chic // Nature@home introduceert een bijzonder soort wandpanelen van de natuurlijke materialen hout, kokos, mosselen, oesterschelpen en mos. Dit geeft een bijzondere uitstraling aan bijvoorbeeld je keuken. Extra leuk: alles is op milieuvriendelijke wijze geproduceerd!
 • Buiten naar binnen // Graham & Brown ontwikkelde 3 nieuwe groene behangen. Perfect geschikt om dat buitengevoel naar binnen te halen deze herfst!
 • Stoer linnen // De webwinkel Stoer linnen herontdekte het slijt- en scheurvaste, hoogwaardige linnen. Hun nieuwe collectie homewear is gemaakt van 100% stonewashed linnen. Ontworpen door couturier Ankie van Meerendonk.
Vtwonen-&-design-beurs_9

 

Nieuw dit jaar

De live metamorfoseshow met inspiratieplein van 800 m2 is nieuw dit jaar. Hier worden dagelijks 4 live metamorfoseshows gehouden. De professionele stylisten inspireren je hier voor het transformeren van je eigen woonruimte.

De vt wonen&design beurs vindt van 27 september tot 2 oktober plaats in de Rai Amsterdam. Meer informatie vind je op de website van de beurs.

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline