Sophie's top 5: trendmaterialen

Naast kleurgebruik is het type materiaal dat je in huis haalt bepalend voor de look die je krijgt. Een strak interieur creëer je door met gladde, moderne materialen te werken. Dat luxe sfeertje heb je zo te pakken door te kiezen voor zware materialen. Welke materialen nu een trend vormen? Je leest het hier!

2-01.intro

Leer

Let’s spice things up! En wel met leer. Dit natuurlijke materiaal heeft flink terrein gewonnen in interieurland. De trend begon wat voorzichtig met accessoires – nu mag je all the way gaan. Denk aan banken, fauteuils en zitzakken in leer. Perfect te combineren met de materialen hout en wol. Ook leuk: veel groen in de buurt van je nieuwe, leren aanwinst. Binnen de botanische trend is immers ook alle ruimte voor dit materiaal.

02.Leer

Marmer

Een bezoekje aan de Salone del Mobile – dé interieurbeurs van Milaan – leerde ons dat we niet om marmer heen kunnen. Waar we dit materiaal vroeger nogal eens konden associëren met protserige interieurs, zien we nu hoe marmer juist rust, eenvoud en elegantie uitstraalt. Zowel in de kleine accenten – denk aan kandelaars en opbergdoosjes – als in de grote objecten – eettafels en salontafels – zien we dit materiaal terugkomen. Tip: combineer je marmeren vondst met goud of zilver voor een extra luxe touch!

03.Marmer

Velours

Voor de romantici onder ons. Voor degene die graag hun sensuele kant willen benadrukken door middel van hun interieur. Jawel, we hebben het hier over velours. Velours – ook wel fluweel – heeft zijn zijdezachte structuur te danken aan de rechtopstaande pluizen (pollen) die kenmerkend zijn bij deze geweven stof. Het glansje dat je aantreft op items van velours zorgt voor die superluxe uitstraling. Velours kom je veel tegen in de kleuren bruin, rood, paars, donkerblauw en smaragdgroen. Maar met een fluweel item in een felle kleur maak je een nog groter statement!

04.Velours

Hout

Dit materiaal straalt warmte en gezelligheid uit. Niet voor niks dat interieurstylisten ook nu weer zweren bij dit materiaal. Grote namen in de interieurwereld als Philippe Starck en Woodman zijn gek op deze natuurlijke mooimakers. Naast de meer standaard producten zoals tafels, kasten en accessoires wordt er nu ook flink geëxperimenteerd met dit materiaal. Van houten deurknopen tot houten muurbekleding, het kan allemaal!

05.Hout

Wol

Het materiaal wol is een logische reactie op de duurzame trend die niet alleen in het interieur, maar ook in de fashionwereld is te zien. We zijn gek op pure materialen die een leven lang mee gaan. Kussens en plaids van deze stof mogen ook best een beetje een verweerde, natuurlijke afwerking hebben. Leuk weetje: in elke schapenvacht is lanoline verwerkt. Dit goedje zorgt ervoor dat de stof zelfreinigend en vuilafstotend is.

06.Wol

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline