In de stijl van Cuba: exotisch & eigenzinnig

Ga je met ons mee op een stijlvolle reis naar Cuba? In 5 eenvoudige stappen laten we je zien hoe je de tropische flair in huis haalt!

Cuba_1

1. Tropische kleuren

De kleuren van Cuba ontgaan je niet. Straten, gevels en natuurlijk de oldtimers die je hier veel ziet zijn kleurrijk. Ook in huis spelen kleuren een grote rol. Van muren in levendige tinten tot opvallende kleuraccenten als decoraties.

Cuba_2
  • Verzamel moed en ga voor verzadigde kleuren. Kies voor pastellen, helder turquoise, zonnegeel en koraalrood. Een belangrijke toevoeging: aardetinten!
  • Update je deuren en raamkozijnen met blauw of groen, verf één wand in krachtig turquoise of geel en ga voor een plafond in fris mintgroen.
  • Wit, crème, beige en grijstinten creëren een gevoel van ruimte en zetten tropische kleuren op een voetstuk.
Cuba_3

2. Groene planten

Niet alleen Cuba, alle Caribische eilanden betoveren met hun tropische vegetatie: palmbomen, tabaks- en suikerrietplantages, cactussen, klimop, varens en orchideeën. De eenvoudigste make-over tip? Haal wat palmen, varens en cactussen in huis. Ook tropische snijbloemen en potplanten geven een ruimte dat Caribische gevoel. Tropische bladeren zijn sterk, blijven lang mooi en geven een ruimte een frisse look.

Cuba_6

3. Hout

Hout zorgt voor de diepe accenten in een Caribisch interieur. Vooral als je houten items er een beetje oud en gebruikt uit zien. Kies voor hout in verschillende kleuren voor een tijdloze look en combineer hout met rotan, bamboe en geweven stoffen met structuren.

Cuba_7

4. De Cubaanse stijlmix

De Cubaanse stijl is een gevarieerde mix van Europese, koloniale invloeden uit het moderne begin van de 20ste eeuw: de Art Nouveau, Art Deco & de ’50’s. Gecombineerd met tropische elementen wordt de Caribische stijl een feit. Een paar vintage stukken uit de jaren 30, 40 of 50 geven je huis een stijlvolle retro flair met Cubaanse charme.

Cuba_8

Neem ook je entree mee in jouw make-over naar de Cubaanse stijl met een spiegel met bijzondere ornamenten of glas-in-lood in Art Nouveau stijl. Met een paar antieke, rustieke stukken zoals een koloniale kast, een Cuba stoel van Carl Hansen of gele Cuba 25-bank van Rodolfo Dordoni verrijk je je huis met bijzonder design.

Cuba_9

5. De cultuur van Cuba

Cuba betovert niet alleen met zijn eindeloze stranden en inspirerende steden als Trinidad en Havana. Staat er een bezoek aan Cuba op de planning? Geniet dan van de cultuur én van de traditie. Haal die Cubaanse vibe in huis met de volgende tips:

  • Gek op Cubaanse muziek? Haal het ritme van Cuba in huis met muziekinstrumenten zoals Güiros, maracas, bongo’s en gitaren.
  • Ga voor meubels en decoraties met prints zoals ananassen en tabaksbladeren.
  • Ook leuk – maar lastiger te vinden – stoffen met sigarenband-prints.
  • Onmisbaar: vintage posters met afbeeldingen van het Carnaval in Havana.
Cuba_10

Cuba is het land van diversiteit en uitersten. De mogelijkheden van deze look voor je huis zijn eindeloos. Regel 1: rust & ontspanning zijn de basis. Geniet ervan!

 

 

Foto’s: living4media, shutterstock

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline