Stijltips van Florian Legters

Florian Legters (1980) is de art director van de sprankelende nieuwe Nederlandse film Hartenstraat. Voor deze film bedacht hij onder andere het interieur van de hoofdpersonen Daan en Katje.

Florian-Legters-portret

“Toen ik 7 jaar oud was besloot ik om later koning te worden.” Na een succesvol afstudeerfilmpje voor de kunstacademie in Utrecht ging Florian werken in de filmindustrie. “Ik had een romantisch beeld bij het maken van films. Dat beeld werd vervangen door een realiteit van keihard werken en ambitie.”
Aan het besluit koning te worden houdt Florian vast. Zijn bedrijf heet Uncrowned King.

Florian woont in Zaandam met zijn vrouw en zijn dochtertje. Een paar jaar geleden kochten zijn vrouw en hij daar een vervallen huis. De verbouwing was precies op tijd voor de geboorte van hun dochter klaar. Het is een prachtig huis vol originele elementen met een bijzonder verhaal. De schouw die midden in de woonkamer staat kreeg Florian bijvoorbeeld van zijn oom die in Frankrijk kastelen renoveert. Florians favoriete plek in huis is de eettafel. “De tafel staat midden in de ruimte. We kunnen er heerlijk eten met vrienden, maar ik kan er ook achter mijn laptop zitten werken zonder het contact met mijn gezin te verliezen. Het is een multifunctionele, sociale plek die in huis niet mag ontbreken.”

De basis van een goed ingericht huis is volgens Florian het ontwikkelen van je eigen smaak. “Blijf altijd zoeken naar inspiratie en blijf je smaak verbreden. Ga naar markten, kijk eens in het huis van de buren, maak foto’s in een goed ingericht restaurant of scheur dat plaatje uit het woontijdschrift dat bij de tandarts ligt.” Een andere goede tip van Florian is om een inspiratie mapje aan te maken op het bureaublad van je computer. “Bewaar mooie afbeeldingen van pinterest en google om zo jouw smaak beter te kunnen definiëren.”.

Florian over zijn werk

“Als artdirector probeer je in de huid te kruipen van de personages in de film. Je laat je leiden door eigenschappen die jij vindt passen bij de filmkarakters, waar komt deze persoon vandaan?”

Katje houdt van evenwichtigheid en van gestructureerd wonen. Daarom koos Florian in haar huis voor rechte lijnen, rechte vormen en evenwicht. Maar dit moderne huis moest natuurlijk niet saai worden, op beeld moet er altijd iets gebeuren. “Sanne (Vogel, de regisseur red.) en ik vonden een fantastische fotograaf met een portfolio vol prachtige foto’s van vrouwen en fashion portretten vol emotie die het gevoel terugbrengen in het appartement van Katje. Er liggen geen kussens op haar bank, want dat zou afleiden van de minimalistische stijl. Ook heeft haar huis geen prullaria. De eyecatchers in Katje’s interieur zijn grote meubels als de grijze bank en de gouden lamp. Het zijn blikvangers vanwege het opvallende design.”

Als jij ook fan bent van een minimalistische stijl en he-le-maal zin hebt gekregen om jouw interieur om te toveren in dat van Katje, klik hier. Voor een vleugje extra warmte in huis kies je voor kleuraccenten op de bank. Pas jouw kleuraccenten aan op de minimalistische toon in huis met grijs, blauw en zilver of kies juist voor een spicy accent in mintgroen of turquoise. “Houd altijd in je achterhoofd: wat wil je vertellen, wat is jouw interieurverhaal?”

Het huis van Daan is eigenlijk de tegenhanger van het huis van Katje. Daan is een man alleen met een jonge dochter. Zijn focus ligt op haar en zijn werk als traiteur. “Voor Daan’s interieur heb ik gekozen voor groen als basiskleur, met groen kan je namelijk alle kanten op!” Daan is een man die zoekt naar een warm en welkom huis voor zijn dochter met een sfeer van liefde. Het interesseert hem niet dat het een chaos is. Een van de blikvangers in zijn huis is de nostalgische rode lamp boven de tafel. Kies voor nostalgische meubels, zachte accessoires en volop comfort. “Het huis van Daan en zijn dochter staat vol verschillende kleine lampjes en geen stoel is hetzelfde, deze variatie zorgt ervoor dat zijn interieur nooit saai wordt.”

Tekst: Charlotte Kalshoven voor Westwing
Beeld: Westwing

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline