Het verhaal achter StoryTiles

StoryTiles is een jong design bedrijf opgezet door Marga van Oers & Judith Beek. Met grote artikelen in onder andere de ELLE Decoration UK, Eigen Huis & Interieur en in het Ariadne at Home magazine gaat het de dames voor de wind. En ook op de grote evenementen zoals de Maison & Objet in Parijs en de Beirut Design Week was StoryTiles vertegenwoordigd.

Het idee ontpopte toen Marga een doos vol Oud Hollandse tegeltjes van haar oma kreeg. Geïnspireerd door deze Hollandse traditie, begon ze haar eigen moderne tegeltjes te ontwerpen. Enthousiast deelde ze haar ideeën met haar schoonzus Judith. Judith zag direct succes in dit idee en samen besloten zij het bedrijf te lanceren met een crowdfundcampagne. Al heel snel behaalden zij hun streefbedrag en kon het StoryTiles avontuur beginnen…

6-2
Links: Judith Beek  /  Rechts: Marga van Oers

Achtergrondverhaal 

Marga komt uit de bosrijke omgeving van Apeldoorn en heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Haar schoonzus, Judith, heeft een achtergrond in Bedrijfskunde en HR. Zij is daarmee verantwoordelijk voor het commerciële en financiële aspect van het bedrijf. Alles wat met creativiteit te maken heeft neemt Marga voor haar rekening.

Judith; ‘Ik blijf ver uit de buurt van creatieve zaken! Ik heb één keer alle ophangsysteempjes verkeerd had opgeplakt, Marga moest alles opnieuw plaatsen.’

3

Wat maakt jullie tegels zo bijzonder?

Marga: ‘Het meest bijzonder vind ik de herinneringen die veel mensen terugzien in de tegels. Iedereen herkent wel een eigen verhaal in de kunstwerken.’ Volgens Judith zijn het de kleine grapjes – verwerkt in de tegels – die altijd zorgen voor een glimlach op het gezicht. ‘Dat is toch fantastisch!’ volgens Judith.

 

5

Hoe StoryTiles produceert

Alle ontwerpen van StoryTiles worden gemaakt door Marga. De tegels worden ambachtelijk gebakken op een hele hoge temperatuur waardoor ze hitte, water en UV bestendig zijn. De houten kunstwerken van StoryWood zijn van duurzaam berkenhout. Alle StoryTiles producten worden gemaakt in eigen land.

4

Lievelings tegel

Westwing vroeg de dames welke tegel ze nu eigenlijk zelf het mooist vinden. ‘Ik kan bijna niet kiezen tussen al mijn ontwerpen. Als ik echt moet kiezen ga ik voor ‘Zwemmen’, nu ook te verkrijgen als StoryWood.’ vertelt het creatief talent achter StoryTiles. ‘Dit is mijn allereerste moderne ontwerp waar ik nog altijd met veel trots op terugkijk. Het kunstwerk is van zoveel verschillende kanten te bekijken. Zijn de kinderen aan het zwemmen of is het meer springen? Het kunstwerk straalt daarnaast ook zoveel plezier en vrijheid uit, iets waar veel mensen zichzelf in herkennen.’

Judith: Ik heb meer met de Oud Hollandse tegeltjes.

‘Ik ben gek op dat nostalgische warme gevoel van de Oud Hollandse kunstwerkjes. Mijn favoriet is ‘Wachten met de Geit’. Ik kijk altijd met een glimlach naar dit leuke Hollandse tegeltje. En extra bijzonder is dat dit een limited edition is. Er zijn er dus maar een aantal stuks van te verkrijgen. En één daarvan heeft een mooi plekje bij mij aan de muur.’ aldus het zakelijk brein achter StoryTiles.

9

Grote trots

Afgelopen zomer werden de power dames van StoryTiles gevraagd door het Van Gogh Museum om een collectie te maken voor de opening van hun nieuwe museumwinkel. Hier is een prachtige collectie uitgekomen bestaande uit The Sunflower Expedition en Van Gogh’s Garden. Marga: ‘Het was een unieke kans om te werken met de bijzondere kunstwerken van Van Gogh. Geïnspireerd door de Zonnebloemen en de Amandelbloesem creëerde ik een nieuwe wereld vol avontuur, flora en fauna. Deze ontwerpen zijn als StoryWood ook te koop via Westwing.’

Marga: ik creëerde een wereld voor avontuur, flora en fauna.

Daarnaast komt er nog een samenwerking aan met het Rijksmuseum. Maar eh, dat is eigenlijk nog top secret…

2

 Team up!

Wanneer Westwing vraagt naar de manier waarop Marga en Judith samenwerken, blijkt gauw dat we hier te maken hebben met een super team. Judith: ‘Wij zijn zulke verschillende persoonlijkheden, maar dat versterkt elkaar en het bedrijf.’ Volgens Marga is zij ‘het mannetje’ in hun werkrelatie en haar schoonzus meer ‘het vrouwtje’. Doordat zij elkaar goed aanvullen en juist doordat zij een familieband hebben, hoeven ze niet eensgezind te zijn in hun werk. ‘We weten toch dat we er altijd voor elkaar zullen zijn’, aldus het zakelijk brein achter StoryTiles.

 

01-2

Look at the future

Het duo van StoryTiles ziet deze hartstikke rooskleurig. Judith: ‘Wij zien onze tegels graag terug over de hele wereld!’ Het is Marga haar grote droom om ooit de WC’s van het Modern Museum of Art in New York te betegelen. Volgens haar is dit dé plek voor moderne kunst.

8-2

StoryTiles style

De smaak van StoryTiles is lieflijk, verhalend en minimalistisch. De ontwerpen zijn pakkend, veel mensen krijgen een positief en warm gevoel bij het bekijken van de kunstwerkjes. Het is feelgood kunst.

7-2

Een StoryTiles interieur

Marga’s interieur bestaat uit een mix van design en oude opgeknapte meubels. Eigenlijk is haar huis net een wereld waar de StoryTiles tot leven komen. Met als pronkstuk haar nieuwe badkamer met een geïntrigeerde collage van Oud Hollandse tegeltjes. Marga: ‘Mijn pronkstuk is Sammy de Hond.’ Dit leuke dier ziet alles om zich heen als een nieuw avontuur en ik geniet met hem mee. Elke blik en beweging is anders. Niks staat vast. Een grote inspiratiebron voor mijn kunstwerken.

 

Tips voor toekomstige ondernemers?  

Dat heeft Judith zeker: ‘Direct na het lanceren zijn wij op pad gegaan. We hebben aan zoveel mogelijk events deelgenomen; niet alleen Nederlandse markten, maar ook buitenlandse beurzen en design weeks. Ik denk dat wij ons succes daaraan te danken hebben, na 2,5 jaar zijn onze producten al te koop in 20 verschillende landen en meer dan 100 verkooppunten. We raden dus aan om dit ook zo te doen.’
De dames van StoryTiles geven maar liefst 3 StoryTiles weg! Wil je weten hoe je zo’n prachtige tegel kunt winnen? Je leest het hier!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline