Style je huis met goud

Goud – vroeger een symbool van rijkdom en macht, tegenwoordig een kleur die staat voor stijl en elegantie. Goud was enorm populair in de jaren twintig, zestig en zeventig en is nu weer helemaal terug van weggeweest, óók in het interieur. Het geheim van het stylen met goud? Ontdek het hier!

Mensen hebben verschillende associaties met goud: vroeger werd het misschien een beetje kitscherig en extravagant gevonden, maar dat is al lang niet meer zo! Wij vinden goud geweldig! Waarom? Heel simpel: goud is niet zomaar een metaal. Het is een verfijnde luxe, die zowel tijdloos als avontuurlijk is. De warme glans van dit edelmetaal past perfect in ieder interieur.

Accenten aanbrengen

Voor goud geldt: less is more. Creëer een groots effect met kleine accenten. Kies een paar gouden accessoires en kies de juiste plek om ze neer te zetten. Breng accenten aan met gouden vazen, spiegels, kussens of lampen. Geef voldoende ruimte aan decoratieve items en plaats geselecteerde stukken bij elkaar.

style je huis met goud

De meerwaarde van goud

Goud straalt niet alleen stijl en klasse uit, het is een echt toptalent als het om combineren gaat. Je kunt het combineren met verschillende stijlen, kleuren en materialen. Aerin Lauder, de Amerikaanse ontwerpster uit de Lauder-dynastie, is zelfs van mening dat goud neutraliseert en alles in balans brengt.

Of je het nu combineert met rustiek hout, zachte vachtjes, linnen of katoen, goud gaat harmonieus samen met nagenoeg alle materialen. Accessoires met een matgouden laagje geven een subtiele extra glans aan stoffen als fluweel of zijde. Met glanzende gouden accessoires geef je een geraffineerde touch aan stoere materialen zoals hout of leer.

Style je huis met goud

Verschillende effecten

Gouden accessoires zijn als juweeltjes voor je interieur en kunnen verschillende interieurstijlen accentueren. Matgoud in combinatie met roze staat zacht en fris, terwijl het in combinatie met zwart glamoureus en mysterieus staat. Creëer een magische sfeer met glanzend gouden items en donkere groentinten, of een pure luxe uitstraling in combinatie met donker hout.

Style je huis met goud

Laat je muren stralen

Wil je graag een stijlvol en strak interieur? Kies dan voor behang in een neutrale kleur met een eenvoudig gouden patroon. Combineer dit met accessoires in beige en pastelkleuren als roze, lichtblauw of mintgroen. Als je neutrale kleuren gebruikt, komt goud altijd prachtig uit. Als je een opvallend goudgekleurd behang hebt, kun je dit het beste combineren met natuurlijk houten meubels en accessoires in felle kleuren.

Style je huis met goud

 

Foto’s: living4media

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline