Styling duo MeK & LOTZ

Nog geen half jaar geleden is Westwing op bezoek geweest in de studio van stylist Charlotte Emmerig (bijnaam Lotz). Wij vroegen haar toen waar ze zichzelf zag over 10 jaar. Ze antwoordde daarop dat ze een decennium later het liefst een heel netwerk zou willen hebben opgebouwd met professionals die net zo gedreven zijn als zij. Nog geen halfjaar later vond ze een partner in Margriet Kok (bijnaam Mek) van Mek styling. Samen vormen zij nu het stylingduo MeK & Lotz.

Mek is afgestudeerd aan de Artemis Styling Academie in Amsterdam en is haar carrière gestart bij de studio van Piet Boon. In 2012 is ze voor zichzelf begonnen als zelfstandig interieurstylist. Mek en Lotz hebben elkaar leren kennen in de Amsterdamse Kerkstraat, waar voorheen de studio van Lotz was gevestigd.

Lotz: “Mek heeft veel fotografiestyling gedaan voor de ELLE en is heel erg van de details. Ik ben meer van de technische kant. Tekeningen en schetsen maken aan het begin van een project bijvoorbeeld. Door onze krachten te bundelen kunnen we klanten veel meer bieden en vormen we een goede aanvulling op elkaar.”

lotz-mood-lounge

Met een knipoog

Hun slogan: ‘Par ris flair- passionate design with a wink’. Beide dames zijn dol Parijs. “We houden van het hartstochtelijke, charmante, dramatische karakter van Parijs. De Franse schrijver Rabelais stelt in een van zijn boeken dat de naam Parijs een samentrekking zou zijn van par ris, wat “om te lachen” betekent. Dit is precies waar wij in ons werk altijd naar streven, die knipoog. Er zitten altijd wel items in onze concepten waar je om kan lachen en die knipoog is ook een grote toegevoegde waarde aan wat werk dat wij leveren.”

Mek en Lotz moet een eigen merk worden. De sfeer van dat merk moet overal in één stijl worden uitgedragen. Lotz: “Ik ben lampen aan het maken van messing en Mek is bezig met behang. Er bestaan al zulke goede design banken en stoelen, dat is gewoon bijna niet meer te evenaren, met lampen en behang kan je in interieurland nog een verschil maken. Een eigen Mek & Lotz interieurcollectie zouden de dames ter zijner tijd erg leuk vinden om te ontwerpen. Die collectie zal dan voornamelijk bestaan uit stylingobjecten, niet uit grote meubelstukken.

lotz-lounge

Vooralsnog blijven de dames ook apart hun bedrijfjes houden. Mek: “We hebben allebei verschillende lopende projecten. Ik heb vooral veel modeklussen op de agenda staan, en Lotz concentreert zich voornamelijk op interieurprojecten. In de toekomst hopen we steeds meer samen te kunnen voegen. Uiteindelijk hopen natuurlijk uit onze beide bedrijfjes een keiharde BV te kunnen halen. Ik wil dat mensen ons als merk gaan zien en dat ze ons bellen, of het nu om het inrichten van horeca, huizen of evenementen gaat. Wij doen alles, van a tot z, en hebben een eigen bouwteam en een groot netwerk.

Momenteel is het duo hard bezig om hun eigen kantoor op de Da Costakade, in Amsterdam, in te richten. “Ons kantoor wordt prachtig. Het heeft een mooie houten vloer, toffe vintage stoeltjes en andere eyecatching items. Alles moet kloppen, van bureaus tot aan de lepeltjes bij de koffie.”

Het inrichten van smoothiebar Dr. Blend is de eerste klus die het creatieve duo samen heeft aangepakt. Verder zijn ze bezig met het inrichten van een strandtent en tapas bar Castro op de Koninginnenweg.

Meer informatie over het creatieve duo Mek & Lotz vind je op: lotzstyling.nl en mekstyling.com.

foto-mek-en-lotz
Tekst: Tahnee van der Merwe
Beeld: MeK & LOTZ

Pinterest-Logo

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline