Stylingtips van Hanna-Sara

Het tot in de puntjes stylen van een interieur, kun je zonder twijfel overlaten aan Hanna-Sara. Als assistent Style Director weet ze hoe je een vintage-look creëert. Welke items niet mogen ontbreken in een Scandinavisch interieur. En last but not least: hoe je verschillende stijlen met elkaar combineert.

1

Hanna-Sara zou haar stijl omschrijven als een combinatie van oud en nieuw. “Ik houd van de Scandinavische design-look die zich typeert door een “cleane” uitstraling. Maar tegelijkertijd ben ik ook gek op vintage.” Dit stijltalent is dan ook geregeld te vinden op rommelmarkten en op veilingen om die unieke items te scoren die een rijke geschiedenis met zich meedragen.

2

Maar, hoe uniek is haar interieur nou eigenlijk? “De groene gordijnen in mijn huis hingen vroeger in de kinderkamer van mijn oom. De witgeschilderde eetkamerset komt uit 1960, mijn bruine nachtkastjes uit 1950 en de lichtgrijze kist – die dienst doet als opberger voor mijn handdoeken en beddengoed- stamt uit het jaar 1895.” Naast unieke items spelen combinaties van verschillende prints en kleuren een rol in het interieur van Hanna-Sara. “Ik waak er wel altijd voor dat mijn interieur niet te druk wordt. Het moet er fris en licht uit blijven zien.”

3

Als stylingtalent heeft Hanna-Sara gelukkig ook een paar tips voor ons in petto: “Ga bij het stylen van je interieur op je gevoel af. Je interieur hoort immers een vertaling van je persoonlijkheid te zijn. Ook het mixen van verschillende stijlen raad ik aan. Het is de mix die een interieur spannend en interessant maakt. Tot slot werkt het om kleine stillevens te maken. Wat ik hiermee bedoel? Dat je al je unieke vintage vondsten tentoonstelt. Stillevens kun je ook gemakkelijk weer aanpassen. Zo kun je je interieur binnen no time een transformatie geven.”

4

Hanna-Sara laat zich inspireren door relevante blogs te checken en veel tijdschriften te lezen. Toch raakt ze het meest geïnspireerd tijdens het trips naar Scandinavië. “Omdat ik half Zweeds ben, kom ik hier geregeld. Als ik daar ben bezoek ik het liefst alle toffe winkels en zou ik elk tijdschrift dat ik in de schappen zie liggen, willen kopen. Ook het modebeeld op straat is vooruitstrevend. In Scandinavië zijn ze niet bang om oud met nieuw te combineren en lopen ze altijd een stukje voorop in de trends.”

5

Wat je beter niet kunt doen bij het stylen van je interieur? “Een overkill aan teveel stijlen staat nooit goed. Als je niet meer weet waar je moet kijken, dan gaat er iets mis. Dit geldt ook bij het gebruik van verschillende kleuren. Ik kies daarom zelf graag voor een rustige basis en voeg daaraan twee of drie kleuren toe. Op deze manier blijft de look van je interieur consistent. Het combineren van stijlen en kleuren is leuk, maar don’t overdo it.”

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline