Een stylish lentehuis creëer je zo

Voel jij ze ook al, de lentekriebels? De dagen worden langer, het wordt weer warmer, de blaadjes verschijnen aan de bomen, de lentebloemen staan volop in bloei en we zijn weer een stuk vrolijker met z’n allen. Dat fijne gevoel wil je natuurlijk ook in huis halen. Hoe je dit kunt doen op een stylish manier? Wij hebben dé super easy on-trend tips. Spring home here you come!

lente

Wall art swap

Iets simpels als je artwork aan de muur vervangen kan een ruimte supersnel een compleet nieuwe touch geven. Vervang wat je hebt hangen met vrolijke, kleurrijke exemplaren. Of nog beter: hang er wat bij! Een verzameling van lijsten in verschillende maten aan één of meerdere muren is helemaal hip.

Velvet statement piece

In de winter deed velours zijn intrede al, maar we zijn nog lang niet van dit trendmateriaal af. Ook in de lente is velvet here to stay. Gelukkig maar, want wij zijn groot fan! Ga voor een velours fauteuil of bank in een zachtroze tint en je hebt meteen een te gek statement piece te pakken waar je ook na het voorjaar plezier van hebt.

Add pastel & gold

Kleur brengt vrolijkheid in een ruimte – en is dat niet waar de lente allemaal om draait? Het is dus heel simpel, vul je huis met kleurrijke accessoires als speelse vazen, kussens en andere deco in pasteltinten. En o ja, een vloerkleed met een subtiele grafische print niet te vergeten. Door ook te werken met goudaccenten til je het geheel naar een luxer en hipper niveau. Ook leuk: een stapel boeken en magazines in diverse tinten op je koffietafel voor die stijlvolle touch.

Reorganize

Een supersnelle en gratis(!) manier om je huis een update te geven in het kader van het nieuwe seizoen: je meubels reorganiseren. Door een beetje te schuiven met je meubilair heb je binnen een handomdraai een frisse lente-look. Geen krachtpatser in huis om die zware bank te verschuiven? Zelfs het verplaatsen van een plant maakt al een groot verschil. Probeer maar eens!

Green casa

Over planten gesproken… Na maanden van regen, kou en gure dagen is flink wat groen in huis halen de beste manier om de lente te verwelkomen. Vetplanten waren in 2016 groot favoriet en ook dit jaar zijn ze nog steeds super trendy. Mede dankzij het gemak in de zorg en – in het voorjaar nog een beetje extra – vanwege hun lente-achtige ‘stoffige’ tinten groen, grijs en paars. Vul je vetplantencollectie aan met de nu ontzettend populaire palmbladeren. Een echte ‘groene musthave’! Wat ook niet mag ontbreken: een fleurige bos bloemen. Tulpen, hyacinten, narcissen, tulpen, ranonkels en pioenrozen zijn typische lentebloemen waarmee je een prachtig boeket kunt creëren die elk interieur een lente-boost geven.

Spring in bed

Je huis lente-klaar maken beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de woonkamer. Ook de slaapkamer kan een quick touch-up gebruiken. Hoe? Simpelweg door het beddengoed te vervangen. Verwijder je zware dekbed en vervang het door een lichtere deken. Ga voor kussenslopen in frisse lentekleuren en prints.

Ét voilà, je huis is helemaal klaar voor de lente! Wanneer ga jij aan de slag?

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline