Een stylish office met Marijke Schipper

Westwing staat de komende dagen geheel in het teken van Internationale Vrouwendag. Het jaarlijkse event waarbij gevoel van solidariteit en strijdkracht van vrouwen overal ter wereld centraal staat. Speciaal voor deze gelegenheid spraken wij interieurontwerpster, stylist – én vriendin – Marijke Schipper. Omdat op de werkvloer van powerladies vaak de beste ideeën ontstaan vroegen we naar de ultieme office styling tips van deze powervrouw.

01_marijkeschipper

Je kent haar misschien wel van programma’s als Eigen Huis & Tuin, SamenWonen en TV Woonmagazine. Marijke is wat ons betreft een echt voorbeeldfiguur, want wat doet ze niet? Ze is moeder van drie zoons, vrouw van, heeft drie(!) interieurboeken op haar naam staan, doet interieurstyling en -ontwerp voor televisie én magazines, gaat binnenkort starten met bloggen, heeft een inspirerend Instagram account, doet styling voor interieurfotografie en heeft Nelson Mandela mogen ontmoeten bij hem thuis. Volgens eigen zeggen een van de hoogtepunten van haar leven. Het moge duidelijk zijn dat deze dame haar strepen wel heeft verdiend op persoonlijk vlak en interieurgebied. Ze is dus dé persoon voor het beste stylingadvies voor in huis, maar ook je werkplek: daar waar het voor veel powervrouwen allemaal begint. Je leest hieronder onze tête-à-tête.

02_marijkeschipper

Voordat we overgaan op jouw styling tips, wat betekent Internationale Vrouwendag voor jou? Overdreven of juist een goed initiatief?

“Zeker niet overdreven! Elke vorm van aandacht voor verbetering is goed. Er gebeuren nog steeds zo vaak zulke nare dingen waar eigenlijk te weinig aandacht aan wordt gegeven en ook te weinig tegen wordt gedaan. Dit jaar ligt de nadruk op vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld en daar sterk uit zijn gekomen. Een goed voorbeeld voor anderen die in eenzelfde situatie verkeren. Wanneer je de kracht of juiste hulp vindt kun je verder. Kortom, heel erg nodig, helaas zelfs in Nederland.”

04_marijkeschipper

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

“Eigenlijk kijk ik gewoon goed om me heen, naar de dingen die er gebeuren. Van de natuur tot alles wat door andere ontwerpers wordt bedacht. Of dat nou een verfkleur, een mooi gerecht of een wolkenkrabber in het Midden-Oosten is, voor mij kan alles en iedereen inspirerend zijn. Dit vertaalt zich in een prettig geheel van krachtige vormen, kleuren en een mix van diverse stijlen.”

Wat zijn nu dé trends op interieur & office gebied?

“Er is een periode geweest waarbij er weinig ruimte was voor persoonlijkheid op de werkplekken van grote kantoren – amper of geen planten en extreem zakelijk. Maar dit is gelukkig passé, veel groen mag weer! Planten zijn – net als in huis – onmisbaar voor een prettige werkomgeving. Gouden items zie je nu ook veel terug in het (office) interieur. Ik houd er wel van, vooral in combinatie met oker en donkerbruin en/of pasteltinten til je alles er nét even mee op.”

03_marijkeschipper

Hoe creëer je een prettige én stylish werkomgeving?

“Zorg voor veel opbergruimte zodat je de minder mooie (kantoor)items uit het zicht kunt plaatsen en kies mooie exemplaren van voorwerpen die wél zichtbaar zijn. Ik kan me bijvoorbeeld storen aan van die felgekleurde ordners die je vaak op een bureau ziet liggen. Gewoon omdat ze in elke winkel verkrijgbaar zijn of omdat we dat zo gewend zijn. Het kan zoveel mooier!
Plaats daarnaast meer dan alleen de nodige kantoorartikelen in je werkomgeving. Ikzelf werk het prettigst met bijvoorbeeld een grote vaas binnen mijn gezichtsveld – gevuld met mooie bloemen of grote bladeren.”

05_marijkeschipper

Wat ligt er eigenlijk allemaal op jouw bureau?

“Mijn laptop, mijn agenda – zo’n fijne grote van Moleskine – , een pen, mijn iPhone en een grote pot thee. En soms een kat…”

Wat is hét verschil tussen een woning en een werkplek stylen?

Voor mij betekent dat in het ene geval een plek voor bijvoorbeeld een gezin, persoonlijkheid dus. Een kantoor mag (lees: moet) wel wat zakelijker dan een huiskamer. Karakter en een eigen uitstraling die past bij de identiteit van het bedrijf of wat je doet versterkt ook naar klanten toe waar je voor staat, en dat is heel belangrijk.

Meer van Marijke zien? Neem dan een kijkje op haar website of Instagram page.

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline