Tegenpolen op tafel

Zwart met wit saai? No way! Tegenpolen trekken elkaar aan. Met deze tijdloze tinten maken designers al decennia lang de mooiste patronen en prints. Waarom zou jij zwart en wit dan niet gebruiken als basis voor jouw kersttafel? Westwing laat jou zien hoe de kersttafel dit jaar een vernieuwende look krijgt in vijf stappen. Jij bent de stylist!

Wat heb je nodig?

  • Basic servies
  • Kristallen wijnglazen
  • Bloemen in een contrast kleur
  • Zwart lint
  • Verzilverd bestek
  • Tafelkleed
  • Placemats
  • Servetten
02_Maxwell&wiliams-zdjecia

Stap 1: Een outfit voor de tafel

Een tafelkleed gebruik je niet elke dag, maar een kersttafel kan niet zonder. De vette, witte polkadots op dit zwarte tafelkleed zorgen voor de broodnodige komische noot op de serieus goed gedekte tafel. Kies vervolgens voor een tafelloper, placemats en servetten in dezelfde kleuren, maar met een ander patroon. Er ontstaat een funky feestelijk effect met een luxe look.

03_Maxwell&wiliams-zdjecia

 Stap 2: Make them smile

Een poëtisch gebaar is altijd welkom. Verras jouw disgenoten met een persoonlijk bestek-pakketje. Extra leuk? Geef iedereen de bloem die het beste bij hem of haar past, maar blijf binnen hetzelfde kleurenpalet.

01_Maxwell&wiliams-zdjecia

Stap 3: Kies voor contrast

Zwart, wit, glanzend transparant en zilver: deze tinten kunnen wel wat contrast gebruiken. Door bloemen te gebruiken als kleuraccent zorg je elk jaar voor een kersttafel met een andere uitstraling. Westwing kiest de laatste keer voor Radiant Orchid, de kleur van het jaar 2014 volgens Pantone.

04_Maxwell&wiliams-zdjecia

Stap 4: Basics zijn belangrijk

Een goed wit of crèmekleurig servies is de investering waard. Dinerborden, serveerschalen, kommen en dessertbordjes uit dezelfde serie geven de gedekte tafel een uitstraling van rust en comfortabele luxe. Hetzelfde geldt voor wijnglazen en waterglazen van kristalglas. Tip: poleer jouw glazen tot ze zó mooi glanzen dat het tafelkleed erin wordt weerspiegeld.

05_Maxwell&wiliams-zdjecia

Stap 5: De finishing touch

Kleine kaarsjes doen wonderen voor de sfeer, net als kleine grapjes. Serveer het dessert eens in een theemok met een grafische print, gebruik de juskom voor het uitschenken van een speciale kerstcocktail of verklaar dat er dit jaar alleen gedronken mag worden met rietjes!

06_Maxwell&wiliams-zdjecia

De conclusie is simpel: mix, match, speel en probeer. Als je kiest voor ton sur ton of zwart-wit is het dekken van de kersttafel een spelletje waar je nooit genoeg van krijgt. Ontdek de stylist in jezelf en verras jouw gasten op eerste kerstdag met een hippe tafel die niets van zijn luxe uitstraling heeft verloren.

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline