Back to the roaring twenties in 5 stappen

Verlang jij naar een stukje van vroeger in je huis maar is een flinke hoeveelheid glam wel een vereiste? Laat je dan inspireren door de roaring twenties. De steekwoorden: sophisticated, glamorous, weelderig en een beetje design. Get The Great Gatsby look!

06_roaring_twenties_glam_overdetop

De jaren twintig was een belangrijke tijd voor interieurontwerpers. Op die manier bezig zijn met de inrichting en styling van huizen was toen een nieuw begrip. De interieurontwerpers van die tijd hielden zich bezig met het design van cocktailkamers en hadden opdrachten voor rijke royals.

Fast forward naar bijna twintig jaar later en de tijd waarin art deco opkwam als nieuwe interieurstijl is nog steeds een grote inspiratiebron. Dit kon je bijvoorbeeld zien in de film The Great Gatsby. Hier ging het interieur volledig over de top, maar de basiselementen zijn er toch goed uit te halen. Omarm de jaren twintig lady in jezelf en geef jouw interieur ook die prachtige, luxe roaring twenties look!

01_roaring_twenties_glam_kleuren

Stap 1: De juiste kleuren

Kies voor een mix van lichte tinten: wit, beige, zandkleuren en als variatie hierop metallic. Diepte en contrast ontstaat hierbij door verschillende materialen te gebruiken. Ook kun je eventueel wat zwarte elementen toevoegen. Rijke stoffen, fluffy kussens, glanzende accessoires. Hello glam!

02_roaring_twenties_glam_drama

Stap 2: Een stukje drama

Na het leggen van de basis is het tijd voor grootse gebaren zoals een glazen kroonluchter in de woonkamer of hal ophangen. Zo’n pronkstuk mag in jouw roaring twenties huis niet ontbreken! Heb je geen hoge plafonds? Kies dan voor een kleinere kroonluchter. Mooi in de eetkamer!

03_roaring_twenties_glam_geometrisch

Stap 3: Geometrische vormen

In de jaren twintig waren de geometrische vormen in de opkomst. Wil je een statement maken? Geef je muur dan een behangetje. Prachtig samen met al die lichte tinten en glanzende accessoires. Dit is ook geweldig met wat exotische invloeden zoals in The Great Gatsby ook te zien was.

04_roaring_twenties_glam_glansrijk

Stap 4: Een glansrijk geheel

De roaring twenties zitten goed in de glans. En ook jouw interieur heeft die shine nodig als je deze stijl in huis wil halen. Hoe je dat doet? Denk aan glanzende gordijnen, metallic accessoires en opvallende spiegels. Dat wordt een schitterend plaatje!

05_roaring_twenties_glam_overdetop

Stap 5: Over de top doen

De stijl van de roaring twenties laat je uiteraard niet alleen in je woonkamer terug komen. Zo kun je jouw slaapkamer een boudoir stijl geven bijvoorbeeld. Of in je eetkamer ook een cocktailhoek inrichten met de mooiste bar cart en prachtig glaswerk. In deze ruimtes mag alles bold en beautiful zijn. Hear the twenties roar!

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline