The Rug Republic

Om je interieur écht warm te maken voor de koude maanden is het verstandig om een flink aantal kussentjes en warme tapijten in huis te halen. Warme kleuren, zachte materialen & speelse patchwork patronen vind je tegenwoordig te over in interieurland! Wij lieten ons onderdompelen in de wereld van patchwork – die lapjesdeken van oma is nu hartstikke hip – én onderzochten de ins & outs achter het merk The Rug Republic!

back-coverThe Rug Republic

The Rug Republic heeft een grote serie moderne accessoires – van kussentjes tot tapijten – die stuk voor stuk worden bedacht, ontworpen en gemaakt in India. Alles is handgemaakt van gerecyclede materialen. De kleurrijke accessoires van vilt zijn bijvoorbeeld gemaakt van Indiase sari’s. Het merk speelt direct in op wat op dat moment dé trend is.

Mosaic-(2)Patchwork

De term patchwork betekent letterlijk: lapjeswerk. Deze handwerktechniek houdt in dat er verschillende lapjes aan elkaar worden gezet. In de 18e en 19e eeuw werd deze techniek veel gebruikt om ervoor te zorgen dat de dekens extra warm werden. Onderdelen van oude kledingstukken werden gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. Patchwork ontstond in een tijd waarin het economisch gezien niet goed ging. Pas na de tweede Wereldoorlog werd het produceren van patchwork stoffen een hobby.

mosaic-cushion---medium-brown-overall

Bij het maken van een patchwork stof kan er worden gevarieerd met kleur, vorm en motief. Je kunt kiezen voor een gestructureerd motief of juist een ongeordend motief. Jouw eerste associatie bij het woord patchwork is misschien die herkenbare hippie-achtige look of misschien moet je denken aan de lapjesdeken van je oma. Think again! Patchwork is namelijk hartstikke hip – zowel in de mode als in de interieurwereld.

MOOD---recycled-story

The Rug Republic heeft verschillende lijnen met producten die gemaakt zijn met behulp van de patchwork techniek. De Marlboro kussentjes zijn bijvoorbeeld gemaakt van verschillende leren jeanslabels. De kussentjes van spijkerstof bestaan ook uit kleine lapjes spijkerstof van gerecyclede jeans. Bij The Rug Republic worden de grote tapijten en stoelen gemaakt van grote lappen leer, maar er blijven natuurlijk altijd kleine stukjes over. Deze verwerken ze dan in de patchwork kussens!

The Rug Republic wil mensen helpen om hun basic interieur écht af te maken met een stel bijzondere eyecatchers. Laat je ook inspireren!

 

Beeld: The Rug Republic

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline