De thuisblijfkerst van blogger Lisa goes Vegan

thuisblijftkerst_banner

Het is weer tijd voor de mooiste periode van het jaar: kerst. Bij Westwing staat kerst dit jaar in het teken van ‘lekker thuisblijven’. We verdiepten ons dus in de verschillende manieren om jouw kersthuis te versieren. En nieuwsgierig als we bij Westwing zijn, willen we maar al te graag weten hoe onze geliefde bloggers kerst vieren! De derde in deze reeks is Lisa van Lisa goes Vegan.

We spraken eerder al uitgebreid met foodblogger Lisa (25) over haar Vegan lifestyle en populaire blog Lisa goes Vegan. Dagelijks inspireert ze duizenden mensen om vaker plantaardig te eten. Ben jij ook benieuwd wat er bij Lisa op het menu staat tijdens de feestdagen? Je leest het hier!

Lisa goes Vegan


De thuisblijfkerst van Lisa

Lisa leeft al maanden toe naar kerst, kou, feestverlichting en kaarsjes! Ze vindt het heerlijk om thuis kerstrecepten uit te werken en de lekkerste gerechten te maken. Haar ultieme thuisblijfkerst: “Kerstmarkten, Michael Bublé (want daar krijg ik nooit genoeg van). Daarnaast natuurlijk een gezonde en lekkere Vegan Meatloaf (het recept staat in mijn nieuwe boek!), veel lieve vrienden en familie, en ik houd van sneeuw!”

De boom

Dit jaar wil Lisa voor een verantwoorde kerstboom gaan, zo eentje die je kunt adopteren en tot wel 5 jaar kan hergebruiken. “Ik vind het enorm leuk om de kerstboom aan te kleden met DIY kerstversiering! Zo kun je met oude jampotjes of kurken bijvoorbeeld hele gave dingen maken. Typ op internet ´DIY Christmas Decoration´ in en je bent uren zoet.”

Wat gaan we zien in 2017

Voor haar blog Lisa goes Vegan doet Lisa graag inspiratie op in het buitenland: “2017 wordt denk ik een jaar waarin we nog gezonder, bewuster en duurzamer willen leven. Ik denk dat plantaardig eten een enorme boost krijgt! Ook zeewier en gefermenteerde producten gaan we meer eten. Ik zie dat in steden zoals Berlijn, Londen en New York al helemaal opkomen. Onwijs lekker en ook nog eens supergezond!”

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een vegan gerecht tijdens de feestdagen? Lisa heeft speciaal voor Westwing een paar van haar favoriete recepten op een rijtje gezet!

Lisa goes Vegan

Oosterse pompoensoep met shiitake

Was de pompoen en haal de pitten en draden met een lepel uit de binnenkant. Snijd hem daarna in stukjes. Snipper de ui en bak deze glazig met wat olijfolie in een grote soeppan. Voeg daarna de pompoenstukjes, tomaten, currypasta, het laurierblad, het bouillonblokje en 400 ml water toe. Kook alles 20 minuten totdat de pompoen gaar is. Haal het laurierblad uit de pan en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Snijd de shiitakes doormidden en voeg de helft ervan toe aan de soep. De andere helft van de shiitakes bak je 3 minuten in en koekenpan met de sojasaus. De prei snijd je heel fijn, was deze en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Roer goed door en laat nog 3 minuten sudderen. Draai het vuur uit en schep de soep in kommen. Garneer met de gebakken shiitakes en verse koriander.

Lisa goes Vegan

Brownie batter pie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een kom of keukenmachine totdat je en samenhangend plakkend deeg hebt. Beleg de onderkant van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Schil en snijd daarna de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook de blokjes 10 minuten in ruim kokend water. Spoel af en laat afkoelen. Doe de gekookte zoete aardappel, ontpitte dadels, cacaopoeder en amandelmelk in de keukenmachine en maal totdat je een gladde substantie hebt. Smeer deze laag op de afgekoelde bodem. Zet de taart 10 minuten in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Giet de vloeibare chocolade over de taart en besprenkel met fijngehakte amandelen en verse aardbeien.

Lisa goes Vegan

Chickpea chocolate chip cookies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kikkererwten af en dep ze goed droog. Doe ze samen met de amandelpasta, ontpitte dadels, havermout, bakpoeder en een snufje zout in de keukenmachine en laat draaien totdat je een glad mengsel hebt. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Voeg de fijngehakte chocoladestukjes toe aan het deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Voeg nu bij de helft van het deeg het cacaopoeder voor de double chocolate variant. Mix goed totdat het beslag een chocoladebruine kleur heeft gekregen. Maak je handen vochtig en vorm nu 12 koekjes van de twee kleuren deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten goudbruin en laat daarna helemaal afkoelen zodat ze knapperig worden. Je kunt ze ongeveer een week in een koektrommel bewaren.

Geïnteresseerd geraakt in Lisa’s blog Lisa goes Vegan? Klik hier voor haar blog!

Beeld: Puur by Dyana

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline