Trend: New Asia

De Aziatische interieurstijl blijft geliefd, vooral de rust die deze subtiele look uitstraalt is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Maar een beetje verandering kan nooit kwaad! Nieuw in de wereld van Aziatisch wonen: speelse pop invloeden afkomstig uit de Japanse wijk Shibuya en kleuren geïnspireerd op vrolijke Bollywood films – de New Asia stijl.

Esszimmer mit chinesischen Elementen und Sitzhocker mit Blumenmotiv
2015-08-02-dekorieren-der-neue-asia-style-bild1_NL

Chinese kabinetkast

Onze favoriet! De klassieke, Chinese kast. Oorspronkelijk bedoeld als bruidscadeau of als bruidsschat van de ouders. Nu een absolute interieurfavoriet in het westen. Het meubel heeft een metamorfose doorgemaakt – van traditioneel cadeau naar it-piece in de modernere, New Asia interieurstijl. Naast beige of wit zijn de kasten ook verkrijgbaar in geel of rood (dat in China staat voor geluk en een lang leven). In dezelfde stijl bestaan er ook nachtkastjes, kisten of dressoirkasten.

bild2

Chinees porselein

Fijn blauw-wit beschilderd porselein en keramiek – typisch voor China – blijft.  Het onderstreept de elegante, klassieke, Aziatische flair. De fascinerende motieven op vazen, borden en ander servies symboliseert het typische, idyllische leven in China. Tegenwoordig zijn dit stuk voor stuk coole blikvangers die zich voegen in verschillende interieurstijlen.

bild5

Dienbladen en schalen in een nieuw jasje

De wijk Shibuya in Tokyo wordt gezien als voorbeeld – hier is alles trendy, bont gekleurd en speels gemixt – alles mag! Hoe opvallender hoe beter. Dat betekent:

  • Neonkleuren worden gecombineerd met zwart gelakt hout. In de vorm van dienbladen werkt dit super stijlvol.
  • Glanzende metallic tinten gaan samen met licht hout. Bijzonder mooi zijn deze schaaltjes die in verschillende kleuren eenvoudig gecombineerd kunnen worden.
  • Klassiek bamboe krijgt een glamorous make-over in goud! Dit zien we terug in bijzettafels, trolleys en accessoires.

 

bild4

Bont glas en keramiek

Taartplateaus, schalen of vazen van glas zijn opvallend kleurrijk: in roze of fris grasgroen bijvoorbeeld. Goed voor het humeur! Én ze doen je denken aan de kleuren van die gezellige Thaise markt waar de kleuren van de natuur overal voorbij komen – in de vorm van bloemen, exotische vruchten en kruiden!

bild3

Aziatische lantaarns

Zachte lichtbronnen in pastelkleuren, beschilderd met Aziatische motieven als vogels of bladeren, passen perfect bij de New Asia look. In de vensterbank neergezet of opgehangen op het balkon is deze lantaarn de perfecte sfeermaker!

 

Tekst: Teresa Mayer // Vertaling: Marte Steendam
Beeld: Fotos: living4media/Achim Deimling-Ostrinsky (2), living4media/Bauer Syndication, living4media/Sheltered Images, living4media/Jalag/Wolfgang Schardt,  living4media/Inge Ofenstein, Westwing, iStock/Xavier Arnau

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline