Trendmateriaal marmer

Van kitsch naar kunst. Marmer is back on track. Waar wij tot een paar jaar geleden bij marmer dachten aan een grote, kille ruimte met een overload aan dit glanzende materiaal, heeft trendmateriaal marmer vandaag de dag een moderne comeback gemaakt waarin we marmer subtiel toegepast zien in het trendy interieurbeeld.

00. vazen

Trendmateriaal marmer: Uniek & chic

Marmer komt van het Griekse Marmaros, dat glanzende steen betekent. Marmer is gemetamorfoseerd (omgevormd) kalksteen waarin de zichtbare fossielen en aders zorgen voor een uniek en chic patroon. Deze natuursteen is er in allerlei variaties en kleuren waardoor het op allerlei manieren en op verschillende plekken kan worden toegepast.

00. bad

Paleis van Versailles

Al in de klassieke oudheid zagen we marmer terug in de architectuur. In de Barok tijd werd het door de rijke bourgeoisie toegepast in trappen, muren, vensterbanken, tafelbladen, keukens, vloeren etcetera. Met als grote voorbeeld het Paleis van Versailles dat grotendeels uit marmer bestaat. Marmer is een duurzaam materiaalsoort met een hoge slijtvastheid. Het wordt o.a. gewonnen in Italië, Griekenland, Spanje, Turkije en België.

00. tafels

De comeback van marmer

Ondanks dat we marmer als sinds de klassieke oudheid terugzien in het interieurbeeld, heeft het de afgelopen decennia zijn aantrekkingskracht verloren. Interieurdesigners werkten niet graag meer met dit materiaal vanwege de kille, kitscherige uitstraling en het ietwat oubollige karakter. Maar de laatste jaren zijn we weer massaal van het materiaal gaan houden door een nieuwe, subtiele manier van toepassen.

00. plantjes

De kunst van het weglaten

Door je interieur te verrijken met subtiele marmer-accenten in de vorm van marmeren kandelaren, snijplanken, schalen, lampen en badkameraccessoires, krijgt een ruimte de luxe look waar marmer om bekendstaat, zonder dat het kil en kitscherig wordt. Daarnaast, door marmer te combineren met andere populaire materialen zoals hout, koper, kurk en glas, ontstaat er een fantastisch contrast waardoor het unieke en chique marmerpatroon nog beter tot zijn recht komt.

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline