Trendreport: Old School met tips van Michiel de Zeeuw

Geef jouw huis een Old School make over met de tips van interieur architect Michiel de Zeeuw.

04
Michiel in restaurant Old School in de Amsterdamse Rivierenbuurt

Stel je voor: je loopt door een schoolgebouw in de jaren 30. In de betegelde gang weerkaatsen de echo’s van spelende kinderen, hun jassen hangen netjes aan metalen haakjes. In de klaslokalen ruikt het naar krijt. De kleine bureaus en houten stoelen met een rechte rug staan keurig op een rij en doen denken aan de designs van Gispen. De eenvoud van de lijnen, kleuren en materialen in deze vintage school is dezelfde eenvoud die jij deze winter als interieurtrend niet mag missen. Omhels de Old School stijl, gespot door Michiel de Zeeuw! Hoe? Dat lees je hieronder.

 De trend

Michiel zegt dat het belangrijk is om te kiezen voor eenvoud. Een sober kleurenpalet doet denken aan de gebouwen van de Amsterdamse School: zwart, grijs, crème, gebrand oranje en oudblauw. Combineer deze kleuren met meubels en accessoires van industriële materialen als staal, hout en steen met een helder design en een retro feel.

IMG_3122
Achter de schermen: de shoot voor de sfeerfoto bij de campagne Old School

Trend in eigen huis

Deze frisse vintage look is een perfecte aanvulling op een interieur met een moderne uitstraling. Tip van Michiel: vind de balans tussen vintage items, nieuwe spullen met aangebrachte gebruikssporen en design met een retro uitstraling. Combineer meubels in deze stijl met frisse accessoires voor het juiste effect.  Michiels musthave? Een kruk met een metalen frame.

03
Gouden tip van Michiel: combineer vintage ontwerpen met moderne materialen voor een hippe mix

Trend in de praktijk

Begin met de grote meubels. Kies voor één tafel of een stoel, kast of een vitrinekast die de Old School sfeer duidelijk uitdraagt. Combineer dit grote stuk daarna met wat kleine vintage accessoires en hippe items die het grote meubel geschikt maken voor het wonen in deze eeuw.

02
Een retro gevoel in een modern jasje met de selectie van Michiel de Zeeuw

Ben je benieuwd naar de effecten van deze stijl in jouw leefruimte? Maak jouw huis dan nu Old School met de items in de Old School Interior sale, speciaal voor jou geselecteerd door Michiel de Zeeuw.

WIN_RESTAURANT

Plus, ben jij helemaal in love met de locatie van de shoot? Je kan ook biologisch, lokaal en duurzaam eten in deze hippe stijl! Westwing verloot een diner voor 2 bij het sfeervolle pop-up restaurant Old School in Amsterdam, in een oude school in de Rivierenbuurt. Mail naar winnen@westwing.nl om kans te maken en houd onze social media pages in de gaten.

Foto’s: Liselotte Habets

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline