Victoriaanse stijl met een moderne twist!

Koninklijke pracht en praal in je moderne appartement … dat kan! De Victoriaanse stijl is rijk, luxurieus, en kenmerkt zich door het gebruik van veel decoratie-items. Is deze stijl een beetje te pompeus voor jou? Ga dan voor Victoriaans met een moderne twist!

westwing-Victoriaans-met-moderne-twist-huiskamer

In het Victoriaanse tijdperk, de periode waarin koningin Victoria over Engeland regeerde (halverwege de negentiende eeuw), vierden de industriële revolutie en het Britse Rijk hun hoogtijdagen. In de interieurwereld, staat Victoriaans voor weelderige en overvloedige decoratie met Gotische, Rococo en oriëntaalse invloeden.

De meubels

westwing-Victoriaans-met-moderne-twist-keuken

Victoriaanse meubels zijn overvloedig versierd, bekleed met rijke stoffen en verfraaid met gegraveerde versieringen in donker hout. Wil je Victoriaanse meubels een modernere uitstraling geven? Combineer dan Rococo met eenvoudig design. Houd één of twee Victoriaanse meubelstukken en combineer ze met eigentijds design. Combineer bijvoorbeeld een antiek bed met modern beddengoed, of een mahoniehouten tafel met metalen stoelen. Tip: bekleed een antieke fauteuil met een nieuwe stof in chevron patroon – Victoriaanse elegantie met een eigentijdse twist!

Kleuren

In een Victoriaans huis had iedere kamer een andere kleur. Donkere en rijke kleuren waren de rigueur: rood, burgundy, paars, geel en blauw. Als dit iets te veel voor je is, kun je altijd kiezen voor wit en crème als basiskleuren en dit aanvullen met accessoires in rijke kleuren.

westwing-Victoriaans-met-moderne-twist-badkamer

Nu behang weer helemaal in is, kun je kiezen voor behang met bloemenpatronen: Victoriaans en trendy tegelijkertijd! Behang niet de gehele kamer, maar alleen één muur, en laat de overige muren wit.

Accessoires

De Victoriaanse stijl kenmerkt zich door een overvloed aan kleine decoratieve items: schilderijen, porseleinen figuurtjes, kroonluchters, oosterse tapijten, marmeren beelden, spiegels … Een paar Victoriaanse accessoires kunnen een modern interieur een uniek tintje geven. Stal je gebloemde porselein uit op een strak dressoir, of gebruik één muur om schilderijen in Victoriaanse lijsten op te hangen. Voor een luxueuze uitstraling zet je hier en daar glanzende metalen accessoires neer. Het effect van goud, koper en zilver in het interieur is allang bewezen en het is ook nog eens supertrendy.

Stoffen

In de Victoriaanse stijl vind je veel rijke stoffen met ingewikkelde patronen. Fluweel, borduurwerk en zijde worden gebruikt voor meubels, gordijnen, muren en vloeren. Decoreren met stoffen is een van de makkelijkste manieren om een vleugje Victoriaanse stijl aan je interieur te geven.

westwing-Victoriaans-met-moderne-twist-slaapkamer

Kleed je ramen aan met gordijnen die vanaf het plafond tot aan de vloer reiken. Kies daarbij wel voor een moderne grafische print. Combineer je moderne vloer met een oosters tapijt en leg allemaal vierkante of ronde kussens met bloemenprint of Indiase stoffen op een moderne bank.

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline