vt wonen&design beurs

Jaarlijks is de crème de la crème van de interieurwereld te vinden in de Amsterdamse Rai tijdens hét woonevenement van het jaar: de vt wonen&design beurs van 29 september tot en met 4 oktober 2015 – voorheen de Woonbeurs Amsterdam.

woonbeurs-bovenaan

Hier kom je voor de nieuwste trends, de laatste musthaves en meer dan 200 inspirerende, toonaangevende, nieuwe en gevestigde merken. Ook vind je hier tips voor het veranderen of verbouwen van je huis én is er volop inspiratie van woonmagazines en interieur labels. Uiteraard is Westwing er ook bij en we zullen jullie via de site op de hoogte houden van de trends die we hebben gespot en vertellen hoe je de mooiste musthaves het beste kunt combineren.

mensen

Inspiratiehuizen

De levensgrote inspiratiehuizen van de woonbladen Eigen Huis & interieur, vtwonen, More Than Classic, Ariadne at Home en WONEN Landelijke Stijl zijn een leuke manier om kennis te maken met de bladen én je te laten inspireren voor je eigen huis.

  • vtwonen ging voor het beste uit de Scandinavische landen: basic, licht, warm en grafisch.
  • Het huis van WONEN Landelijke Stijl staat in het teken van luxueus en ‘upscale-wonen’.
  • Voor de huizen van More Than Classic en Eigen Huis & interieur heeft de Amsterdamse architectenstudio i29 een ontwerp gemaakt. Ze staan bekend om hun vernieuwende handschrift.
  • Ariadne at Home presenteert een Pop up Bed & Breakfast in dorpse sfeer met 5 gastenkamers, een woonkeuken met ontbijtjes en een gezellige hal.
landelijk-huis
Beeld links boven: ESSENZA HOME

Nieuw dit jaar?

Bij de entree staan tijdens de editie 2015 adviseurs klaar om aan de hand van een aantal woonvragen een persoonlijke route voor de bezoekers uit te stippelen. Hiervoor kun je je van tevoren al aanmelden op de website van de vt wonen&design beurs.

 combi2

3 woonwerelden

De beurs is verdeeld over 3 pleinen, woonwerelden. De wonen in stijl-hal, de design-hal en de vt-wonen hal.

Wonen in stijl-hal – Deze hal is met name gericht op luxe en exclusiviteit. XLUX Wonen & Leven paviljoen met interieurdesigner Roelfien Vos. Hier staat ook het inspiratiehuis van het blad WONEN Landelijke Stijl met maar liefst 180 m2 aan prachtige ruimte.

Design-hal – Ingericht door Eigen Huis & Interieur is de tweede hal, de Design-hal. Van designklassiekers tot de nieuwste ontwerpen: hier tonen gerenommeerde designmerken uit Nederland en België dé pronkstukken uit hun collecties. Hier vind je ook jong talent met hun collecties, denk hierbij aan: Sjoerd Vroonland en Pepe Heykoop. In deze hal vind je de inspiratiehuizen van Eigen Huis & Interieur en More Than Classic.

vtwonen-hal – Hier vind je de makers van vtwonen producten én ervaar je de fijne Scandinavische woonstijl. De nieuwste collectie keukens, sanitair, slapen én een enorme dosis inspiratie en woonideeën voor jouw huis. Hier staat ook het inspiratiehuis van vtwonen en van Ariadne at Home.

combi1

Primeurs

Verschillende designers en merken presenteren op de beurs hun nieuwste collecties voor het eerst. Sommige ontwerpen werden eerder in het buitenland al gepresenteerd zoals Sjoerd Vroonland’s Butcher collectie. Deze kreeg in Milaan al veel aandacht, maar wordt nu voor het eerst in Nederland getoond!

  • Sjoerd Vroonland ontwerpt voor LINTELOO The Butcher Collectie. De houten eettafel uit deze collectie is, zoals de naam al doet vermoeden, geïnspireerd op ouderwetse hakblokken bij de slager.
  • Essenza presenteert de najaarscollectie met trendlijn Habitat die de natuur de slaapkamer in haalt met dromerige prints en natuurlijke, koele kleuren.
  • Eric Kuster ontwerpt voor het merk Maretti de Oak een serie. Dit zijn lampen die bestaan uit takken en daarom stuk voor stuk uniek zijn.
  • Little Greene presenteert de op mode geïnspireerde ‘Blue’ collectie. Deze collectie verftinten vertegenwoordigt blauw en neemt de mythe weg dat blauw een koude kleur is.
  • Een prachtige collectie kranen! De SOHO collectie van JEE-O is compleet! Naast de staande douche is de collectie nu ook uitgebreid met een bad- en wandkraan. Prachtige hamerslag coating met een robuuste vormgeving: industrieel en puur.
primeurs
Boven: ONEL windowdressings/Linteloo/Little Greene
Onder: Maretti/Essenza home/JEE-O

 

De vt wonen&design beurs vindt plaats van 29 september t/m 4 oktober in de Rai – Europaplein 22 – in Amsterdam. De beurs is alle dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Op 1 en 2 oktober van 10:00 tot 21:00 uur. Wil jij er dit jaar ook bij zijn? Hier kun je een kaartje kopen!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline