Wanddecoratie babykamer

Het inrichten van de babykamer is een heerlijk moment. Vol verwachting droom je van een nieuw leven dat komen gaat. Je maakt plannen, denkt na over een naam èn de inrichting van de babykamer!

Je baby moet zich welkom voelen. En daarom wil je het gezellig en vrolijk maken. Wanddecoratie is dan een heel goed idee! Kleuren kunnen de baby prikkelen en stimuleren. Vind de juiste balans voor wanddecoratie in de babykamer en je kindje komt er tot rust en beleeft plezier. Iets om goed over na te denken voor je aan de slag gaat met verf, behang en muurstickers.

Muurstickers als wanddecoratie in de babykamer

Je kunt kiezen voor het behangen van de kamer. Maar voor welk behang kies je dan? Liefst een behang dat ook nog geschikt is voor de kinderkamer en misschien zelfs voor de tienerkamer?

Dan is het handiger de wanden in de babykamer in een neutrale kleur te verven en te kiezen voor een muursticker als wanddecoratie in de babykamer. De stickers kunnen makkelijk verwijderd worden als ze iets te kinderachtig of saai worden voor je opgroeiende spruit.

Muurstickers vind je in alle vormen, kleuren, thema’ s en groottes. Kies bij voorkeur voor één muur met decoratie en schilder de andere muren in eenzelfde kleur. Zo voorkom je een teveel aan indrukken voor de baby.

Functionele wanddecoratie in de babykamer

Wanddecoratie voor de babykamer is in eerste instantie versiering en zorgt voor een bepaalde sfeer. Maar wanddecoratie kan daarnaast ook nuttig zijn, zeker in een baby- of kinderkamer. Laag bij de grond kan je voorwerpen tegen de muur bevestigen die het kind stimuleren.

Wanddecoratie kan de baby prikkelen met geluid, beweging, kleur en uitnodigen tot actie. Er zijn heel veel voorbeelden te vinden hoe je zelf aan de slag kunt gaan met wanddecoratie voor in de babykamer:

  • Soms is het pimpen van bestaande wanddecoratie babykamer voldoende om het aantrekkelijk te maken voor de baby.
  • Hoger aan de muur kan wanddecoratie dienen om spullen op te bergen. Bevestig bijvoorbeeld een grote gevorkte tak aan de muur. Je baby’ s favoriete knuffels vinden hierin hun slaapplek. Rond de tak kan je nog verder decoreren in de sfeer van het woud en de jungle.

Wanddecoratie in de babykamer met een boodschap

  • Kies een mooie wens of spreuk die past bij de kleine spruit. Een levensspreuk die je wilt meegeven, of het tekstje van het geboortekaartje.
  • Ander idee! Gebruik het thema van het geboortekaartje en vergroot het op de muur.
  • Ingelijste kindertekeningen, van de grote broer of zus doen het ook goed in de babykamer. Zo geven zij hun eigen boodschap mee aan de nieuwe baby!
  • Een foto maakt de kamer ook heel persoonlijk. Heb je een mooie foto van tijdens je zwangerschap? Lijst deze foto in en hang hem op. De perfecte babykamer wanddecoratie.

Maak het persoonlijk, vrolijk, bewaar de balans en jullie zullen allebei genieten van de fijne sfeer in de babykamer!

Ontdek Westwing

Bij Westwing vind je online een groot aanbod originele wanddecoratie. Babykamer, kinderkamer en tienerkamer krijgen zo een persoonlijke stijl. Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn.

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline