Wanddecoratie

Verfraai en versier je muren zodat sombere en kaal ogende wanden verleden tijd zijn! Of het nu muurstickers, behang of een andere soort wanddecoratie is, maakt niet uit. Zolang de muren maar prachtig schitteren en er geweldig uitzien in jouw huis.

Kies het soort wanddecoratie dat past bij jouw woonstijl. Hang een simpel ontwerp op, voor een rustige uitstraling. Of ga voor een blikvanger in de ruimte. De mogelijkheden zijn oneindig.

wanddecoratie lijsten en bollen op plankjes

Muurstickers als wanddecoratie

Muurstickers zijn erg populaire wanddecoraties, niet alleen omdat ze praktische voordelen met zich meebrengen, maar ook omdat ze in vele designs en kleuren voorkomen. En wanneer je eens zin hebt in een verandering, maar niet meteen je hele muur in nieuwe kleuren wilt verven of behangen, dan is dus een muursticker als wanddecoratie een heel leuk, stijlvol en betaalbaar alternatief. Dit soort wanddecoratie geeft namelijk je muur een heel andere look zonder dat je huis een gehele make-over ondergaat.

Wanddecoratie uit dit soort materiaal, plakt op bijna alle oppervlakken en kan gemakkelijk verwijdert worden zonder resten achter te laten. Het is hierdoor wel een goed idee om de wanddecoratie eerst op een verstopt plekje uit te testen, zodat je zeker weet dat er geen kleverige resten over zullen blijven. Zo voorkom je al snel onaangename en vervelende verassingen!

Tip!

Wanneer je een muursticker hebt gevonden die past in jouw interieur, kan je beginnen met het bevestigen aan de muur. Maar hou dan wel rekening met de volgende stappen.

 • Meestal heeft wanddecoratie namelijk een zelfklevend oppervlak waardoor deze snel en eenvoudig op de muur geplakt kan worden.
 • Gebruik hierbij een gladmakende spatel, om zo bubbels onder de sticker te voorkomen.
 • En wanneer je een grote wanddecoratie wilt ophangen, is het verstandig om deze met meer dan twee personenaan te brengen.

Doe eens iets anders!

Plak bloemen op de muren om de lente in te luiden, of sterren op het plafond in de slaapkamer zodat je kind beter kan slapen. Want met al een beetje creativiteit, kan je een echt charmante wanddecoratie maken!

Muur ontwerp

Een mooi muur ontwerp hoeft niet altijd uit behang of muurstickers te bestaan. Dingen die er niet alleen mooi uitzien maar ook een functioneel doel hebben, zijn als wanddecoratie ook heel populair en worden tegenwoordig veel meer toegepast.

wanddecoratie spiegel in lichtkleurig interieur

Maar welke wanddecoraties zijn nu zowel mooi als functioneel?

 • Spiegels
 • Prikborden
 • Een zwart schoolbord
 • Een wit memobord
 • Wandplanken

En zo bestaan er nog wel meer producten die niet alleen leuk als wanddecoratie zijn, maar die ook nut hebben in je interieur.

Van kurk of bekleed met magnetische of krijtbord verf – een prikbord is een welkome wanddecoratie in de keuken, studeerkamer en hal. Deze wanddecoratie vult niet alleen kale plekken op de muur, je kan er ook ansichtkaarten, boodschappenlijstjes of een foto aan ophangen, zodat deze wanddecoratie er eenvoudig en modern uitziet!

 • Hoewel kale muren veelal saai zijn, is het belangrijk dat je deze muren niet overbelast met te veel wanddecoraties! Hang bijvoorbeeld geen opvallende en speelse wanddecoratie in heldere kleuren op een muur met romantische patronen en lichte kleuren-
 • En wanneer je een wanddecoratie zoals een wandsticker op de muur wilt bevestigen, dan moet je dit op een eenvoudige en onopvallende achtergrond doen. Zo creëer je een mooi, rustig effect.
wanddecoratie zeekleurig kunststukje boven bank

Wanddecoratie in de kinderkamer

Kleurrijk, vrolijk en kindvriendelijk mag de wanddecoratie in de kinderkamer zijn – hier kan het namelijk wel wat speelser aan toe gaan dan in andere woonruimtes. Laat je kinderen zelf beslissen wat er in hun kamer aan de muur komt te hangen, zodat zij er ook graag tijd zullen doorbrengen. En het voordeel van veel wanddecoraties is namelijk dat deze ook snel en eenvoudig weer verwijderd kunnen worden!

Vooral in de kinderkamer is functionele wanddecoratie een must. Want voor hen moeten hun muren er niet alleen leuk en mooi uitzien, maar zouden ze zich er ook graag op willen uitleven!

 • Op een schoolbord bijvoorbeeld, kan er naar wens getekend worden, of misschien zelfs als rekenbord worden gebruikt.
 • Daarnaast kan een muursticker met een liniaal erop ook een leuke verrijking van de kamer zijn. Zo kunnen je kinderen elke dag zien of ze weer een cm zijn gegroeid.
wanddecoratie keuken wandrekje met mokken en glazen

Wanddecoratie – ook mooi in de keuken!

Ben je van plan om je keuken ook een make-over te geven? Denk dan eens aan een mooie wanddecoratie, die tegen een stootje kan en wat spetters kan verdragen. Een muursticker, of een aantal tegels, kan van jouw keuken een ware blikvanger in huis maken. Ontvang je gasten met een landelijke woonstijl, of ga voor een meer moderne inrichting met een eigentijdse wanddecoratie. Functioneel en decoratief tegelijk.

Fleur je huis op met een prachtige wanddecoratie en laat jouw muren hun eigen persoonlijke en unieke look uitstralen! Raak geïnspireerd door het online magazine van Westwing en maak van jouw huis, een bijzonder huis!

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline