Cool brand: We Do Wood

Bij het Scandinavische We Do Wood zijn ze niet alleen dol op MOSO bamboe. Ze worden ook gelukkig van het meest vooruitstrevende design en zien al hun moois het liefst in een functioneel jasje. Lees hier alles over dit fijne merk.

Tien lentes jong is We Do Wood, gevestigd in Denemarken. Meubelmakers Hendrik Thygesen en Sebastian Jørgensen vormen het creatieve duo achter dit merk. Hun bedrijf is gestoeld op het principe dat hoogstaand design hand in hand zou moeten gaan met een duurzame manier van ondernemen. “We Do Wood is not just about furniture – it’s a question of attitude” – aldus de mannen achter dit merk.

01_wedowood_bamboe

Het milieuvriendelijke MOSO bamboe vormt de basis van al hun meubels. Wat bamboe zo fantastisch duurzaam maakt? Bamboe is ’s werelds snelst groeiende plantensoort. Bovendien kan het prima groeien zonder het gebruik van allerlei schadelijke stoffen zoals insecticiden, anorganische meststoffen of herbiciden. Op deze manier worden de dieren en andere planten in een “bamboe-rijke” omgeving niet geschaad. Ook leuk om te weten: bamboe produceert 35 procent meer zuurstof dan andere planten en zorgt voor de circulatie van grote hoeveelheden CO2. En wist je dat het maar 4 jaar duurt om een bamboeplant te oogsten ten opzichte van 10 tot 20 jaar voor pijnhout en 40 tot 80 jaar voor berkenhout en teakhout? Oftewel: dat je met bamboe bijdraagt aan het behoud van de natuur, staat vast.

03_wedowood_bamboe

Naast schoonheid en goed doen voor de wereld waarin we leven – is er nog een onderdeel waar Hendrik en Sebastian van We do Wood veel waarde aan hechten: functionaliteit. Zoals zoveel Scandinavische ontwerpers deelt dit duo ook de mening dat het dagelijks gebruik centraal moet staan. Er moet immers geleefd kunnen worden in een interieur. “A piece of furniture is a success when it invites you to use it and does not require too much explanation.”

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline