De wereld van Pols Potten

Enerzijds subtiel, anderzijds innovatief & origineel, maar altijd met een gekke twist. Met wortels in de Nederlandse designtraditie maken de bijzondere items van Pols Potten – van decoratieve handgemaakte uilen en vogels van porselein tot kleurrijke lampen en kleine meubels – elk interieur extra karakteristiek. Wij van Westwing zijn al lange tijd groot fan van het in 1986 opgerichte merk. Tijd voor een nadere kennismaking én een duik in de wondere wereld van het merk!

1

Authentieke materialen

De handgemaakte producten getuigen van een flinke dosis pure passie en vakmanschap. De ontwerpen gemaakt van authentieke materialen stralen stuk voor stuk puurheid uit. 

no one is alike, uniqueness is key

 

3

Porselein

Veel van de porseleinen items van Pols Potten zijn eigen ontwerpen die met de hand worden gemaakt in verschillende delen van Azië. Het merk werkt met kleine partijen en pottenbakkers & ambachtslieden die hun gevoel voor kwaliteit en design begrijpen. De kleur varieert van wit tot lichtgrijs en blauwachtig, natuurlijke eigenschappen van de klei die ervoor zorgen dat elk item uniek is.

2

Hout

De handgemaakte houten items worden op unieke wijze gemaakt – volgens een oude methode door de Laobe stam op het platteland in Senegal. Ze beeldhouwen het hout op bijzondere wijze met bijlen. Het hout laten ze het liefst ruw en onbewerkt omdat het er alleen maar mooier op wordt naarmate de tijd verstrijkt. Soms wordt het wel behandeld met bijenwas om het een mooie, diepe kleur te geven.

4

Glas

Traditionele glasblaastechnieken afkomstig uit China, worden gebruikt voor de glazen decoraties van Pols Potten. Ook hier zijn alle producten dus uniek en zorgt ieder item voor karakter en een eigen stijl. De kleur, transparantie en dikte kan variëren­.

5

Ontwerpers

De meeste producten zijn ontstaan uit samenwerkingen tussen kunstenaars, ontwerpers en producenten waaronder Norman Trapman, Minke van Voorthuizen, Wieki Somers, Carola Zee, Isabel Quiroga, Bas van der Veer, Bas van Beek, Esther Horchner, Het Paradijs, Josephine Colsen, Peter van de Water, Josha Roymans, Paul Odekerken, Pascale de Bakker, Pascal Smelik, Jeroen Wesselink, JSPR, Hans van Bentem, Jan Wolleswinkel, Marette Buist, Lise Lefebvre en Erik Pol. Door deze samenwerkingen krijgt Pols Potten zijn herkenbare handtekening. Het assortiment is hierdoor herkenbaar, maar ook persoonlijk en karakteristiek.

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline