Westwing loves vintage design

In september 2011 startten Martijn Krijnzen (1978) en Jurjen van Hulzen (1984) Modern Vintage, een bedrijf dat vintage designklassiekers in- en verkoopt. Westwing spreekt Jurjen over zijn achtergrond, het bedrijf en zijn passie voor vintage.

Foto-Jurjen-artikel-1

HOE IS MODERN VINTAGE GESTART?

Ik ben interieur architect en heb –mede dankzij mijn opleiding- een passie voor design. Mijn eerste design object was een Olivetti Valentine typemachine uit 1969, ik was op slag verliefd. Een paar jaar geleden kocht ik mijn eerste kuipstoel van Eames. Dat was zo’n goede ervaring dat mijn huis in korte tijd vol stond met designstoelen. Ik leerde mijn business partner Martijn kennen via Marktplaats, zijn huis stond ook helemaal vol met vintage design. Samen hadden we een groot aantal zeldzame stukken en eerste producties. In 2011 zijn we ‘gefuseerd’ en startten we Modern Vintage. Dat bedrijf is nu uitgegroeid van een blog naar een fysieke winkel in hartje Amsterdam.

Foto-Jurjen-3

WAAROM DESIGN?

Design is persoonlijk. Als je een designboek zoals 500 chairs pakt zal iedereen minimaal de helft van de stoelen niet mooi vinden. Natuurlijk is het goed om je in te lezen en onderzoek te doen naar verschillende stijlen, zo leer je producten steeds beter lezen en begrijpen. Toch wil je uiteindelijk kiezen voor producten die je persoonlijk aanspreken. Dat maakt jouw interieur origineel.

Soms is het leuk om meubels en accessoires uit te kiezen die matchen, maar ik houd zelf eigenlijk meer van eclectische interieurs. Mijn tip: kies voor een goede basis met mooie materialen, om vervolgens jouw stijl naar voren te laten komen met objecten uit verschillende periodes.

Foto-Jurjen-2-winkel

WIE IS JOUW FAVORIETE DESIGNER?

Ik ben een enorme fan van Eames. Van het designduo Charles en Ray Eames heeft Modern Vintage de échte musthaves staan, en daar ben ik trots op.

WAAR VINDEN JULLIE DE MEESTE MEUBELS?

We zijn vooral actief in Nederland, Duitsland en de VS. De meeste meubels kopen we in via privé personen en op veilingen, maar we werken ook regelmatig samen met andere vintage dealers. Modern Vintage heeft klanten over de hele wereld en we krijgen regelmatig aanvragen uit bijvoorbeeld Argentinië, Brazilië, Australië en verschillende landen in Azië. Onze vaste klantenbasis bevindt zich echter in Europa en de VS.

Foto-Jurjen-4

HOE ZIE JE DE TOEKOMST VOOR MODERN VINTAGE?

Ik heb onlangs mijn baan bij een architectenbureau opgezegd om me compleet te kunnen focussen op Modern Vintage en mijn eigen ontwerpbureau Standard Studio. Deze twee ondernemingen vullen elkaar perfect aan en delen een pand in Oud-West. De focus voor Modern Vintage ligt nu op het zoeken en vinden van special furniture. Ook leveren we steeds vaker bijzondere meubels voor projecten.

 

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline