Wonen als een architect

Één van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van een woning? Het vinden van de juiste balans tussen esthetiek en persoonlijke behoeftes. Het is de dagelijkse bezigheid, en tevens de meest ingewikkelde taak, van elke architect. Wij waren natuurlijk super benieuwd hoe zij deze perfecte balans zélf toepassen in hun interieur, en namen een kijkje in de keuken. Je vindt hier dé tips en tricks, geïnspireerd op de woningen van een aantal wereldberoemde architecten. Watch and learn!

architect

Modern & ontspannen

De vele huizen van verschillende architecten hebben allemaal iets gemeen: een moderne look met een ontspannen vibe. We zien veel grote ramen in combinatie met witte muren die het zonlicht weerspiegelen en de ruimte helder maken, subtiele veranderingen in hoogtes en niveaus én heel veel natuurlijke materialen.

Onmisbaar: de tekentafel

De New Yorkse architect Daniel Libeskind woont in een goed verlicht appartement met als centraal punt een prachtige tekentafel. Voor een architect is zo’n tafel een echte must. Het maakt niet alleen het werk makkelijker en effectiever, het item is ook een mooie eyecatcher in huis.

architect

De onvermijdelijke ‘Anglepoise’ lamp

De klassieke uitstraling, de vloeiende beweging… De Anglepoise lamp is groot favoriet bij architecten en ontwerpers. Niet zo gek natuurlijk, het tijdloze en klassieke ontwerp past perfect bij het appartement van een architect. Je kunt een ‘echte’ Anglepoise in huis halen, maar er zijn ook tal van replica’s van deze iconische designlamp.

architect

How to: kleuren doseren

In het huis van architect David Chipperfield worden koude betonnen muren subtiel gecompenseerd met slechts twee felle kleuren. Het beperkte kleurenpalet en het verstandig gebruik van sterke kleuren zijn kenmerkend voor de woningen van architecten. Tip: kies zorgvuldig en houd het rustig!

Boeken, boeken en nog meer boeken!

Net als zijn collega’s houdt de Milaanse architect Mario Bellini van boeken. Zijn 9(!) meter lange boekenkast mét trap is een centraal punt in zijn woning. Een muur van boeken laat een ruimte leven en combineert prachtig met een verder ingetogen interieur.

architect

Organisatietalent

Je zou het misschien niet denken, maar architecten zijn eigenlijk heel netjes! Hun studio’s zijn super goed geordend, boeken netjes gesorteerd en tafels zijn leeg en schoon om productiever te kunnen werken. Om de orde te behouden is het van belang om de ruimte te voorzien van slimme organizers en opslag-oplossingen waar over nagedacht is.

Kunst aan de muur

Het interieur van de Londense studio van architecte Zaha Hadid is gevuld met haar schetsen en tekeningen. Feel like drawing? Verberg je werk niet in lades en kastjes! Decoreer je muren met je eigen schetsen en tekeningen, dit geeft de ruimte een interessante uitstraling.

Wil jij net zo inspirerend wonen als een architect? Met deze tips & tricks vind ook jij de perfecte balans tussen esthetiek en jouw persoonlijke touch.

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline